Nu vet VSK hur det känns att vinna årets elitserie. Sportklubben kunde vända hem från Söderhamn med full pott i bagaget. (Bilden är från hemmapremiären mot Sirius.) Foto: Stefan Lindgren

VSK reste sig och vann efter premiärsmällen

VSK hade skakat av sig premiärknocken hemma mot Sirius. På tisdagskvällen reste sig Sportklubben och stod för en stark vändning i Söderhamn när säsongens första seger i Elitseriebandyn bärgades.

Publicerad

Vägen mot första segern blev dock inte spikrak. Hemmalaget inledde klart vassast och gick fram till en 2–0-ledning inledningsvis i Helsingehus Arena.

Tobias Holmberg reducerade innan paus och i andra halvlek var det Robin Andersson show. Den reslige VSK-anfallaren vände på egen hand matchen med sina tre mål och grönvitt kunde lämna Söderhamn med en skön 5–3-seger som sällskap i spelarbussen.

– Otroligt skön seger. Lika tufft som det var att torska premiären, lika skönt är det att vinna idag, sa tremålsskytten till vskbandy.se efter matchen.

– Som forward är det skönt att göra mål, och sättet vi gör målen på är så som vi tränar i veckorna. Det blir ju ett kvitto att vi tränar rätt, fortsatte Robin Andersson.

Ny fajt redan i morgon torsdag hemma i ABB Arena när Vänersborg gästar.

VSK-anfallaren Robin Andersson hade stor del i vändningen i Söderhamn med sina tre mål. (Bilden är från hemmapremiären mot Sirius.) Foto: Stefan Lindgren

Elitserien, herrar

Broberg/Söderhamn–VSK 3–5 (2–1)

Första halvlek: 1–0 (13) Rasmus Linder, 2–0 (34) Jonas Engström, 2–1 (41) Tobias Holmberg

Andra halvlek: 2–2 (50) Robin Andersson, 3–2 (62) Marcus Wikman, 3–3 (73) Robin Andersson, 3–4 (79) Robin Andersson, 3–5 (90+1) Janne Rintala.

Hörnor: Broberg/Söderhamn: 5. VSK: 7