VSK fick bästa tänkbara start på årets upplaga av World Cup med seger i första gruppmatchen mot Vänersborg efter en stark vändning. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

VSK inledde World Cup med seger

VSK:s bandyherrar fick en flygande start på årets World Cup i Sandviken. Grönvitt vände och vann första gruppspelsmatchen mot Vänersborg nu på torsdagseftermiddagen. 4–3 till slut.

Publicerad

Efter en hel del skadebekymmer de senaste veckorna var det en så när som på halven Oscar Gröhn fit VSK-trupp som kom till spel i den första matchen av World Cup.

Spelet gick dock lite på kryckor inledningsvis och Vänersborg kunde smita iväg till en 2–0-ledning efter de första 30 minuterna.

Men till den andra halvleken kom VSK ut med en helt annan skärpa och innan tre minuter var spelade hade Tobias Holmberg och Martin Landström fixat oavgjort läge i Göransson arena.

Sedan fullbordade Vetlandaförvärvet Daniel Johansson den grönvita vändningen med sitt 3–2-mål nio minuter in i den andra akten. Det blev även 4–2 på ett självmål innan Vänersborg kunde krypa närmare igen. Men 4–3 stod sig matchen ut, trots en stark Vänersborgsforcering på slutet.

Formatet för världens största klubblagsturnering i bandy – som för elfte året i rad avgörs i Sandviken – har gjorts om till i år. Antalet lag har utökats och numera är det 20 klubbar som gör upp i turneringen, fördelat på fem grupper.

Det innebär att det inte längre är säkert att bli minst tvåa i sin grupp för att avancera till slutspelet. Nu är det gruppsegrarna samt de tre bästa tvåorna som tar sig vidare till kvartsfinal.

– Det känns som att det är ganska öppet på förhand, Jenisej har väl kanske lite favoritstämpel på sig men i övrigt känns det öppet, sa VSK-tränaren Micke Carlsson till klubbens hemsida innan avresa på frågan om hur han värderar gruppen mesta mästarna hamnat i.

Nästa gruppspelsmatch för VSK är mot just ryska bjässen Jenisej. Den matchen spelas sent på fredag kväll.

Gruppspelet avslutas sedan på lördag förmiddag för grönvits del mot finska storlaget Veiterä.

VSK är mesta mästare även i World Cup med sju titlar. Senaste inteckningen är från 2016 efter finalseger över Villa Lidköping.

Nyförvärvet från Vetlanda, Daniel Johansson, fullbordade VSK:s vändning mot Vänersborg. Foto: VSK Bandy
Powered by Labrador CMS