VSK-spelarna fick se Varberg ta laget sjätte raka seger i årets Superettan. Foto: JIM AHLERUP

VSK förlorade hemma mot serieledarna

2067 personer hade sökt sig till Solid park för att se VSK ta emot serieledarna Varberg. Där fick de se VSK förlora – trots att man chockade gästerna med ett drömmål i inledningen av matchen.

VSK fortsätter att ha svårt att vinna på hemmaplan. Idag var dock motståndet tuffast möjliga när Varberg, som hittills inte tappat ett enda poäng i Superettan, kom på besök.

Trots att nykomlingarna från Västerås var rejält uträknade redan från avspark visade laget ändå upp ett piggt spel i inledningen och i den 10:e minuten fångade veteranen Boris Ljevar upp en misslyckad Varbergpassning och lossade ett skott, som sedan letade sig upp i det bortre krysset.

Målet betydde 1–0 till VSK som för ett kort ögonblick såg ut att kunna skrälla mot serieledarna.

Med efter målet tog bortalaget från Halland över matchen mer och mer och redan i den 26 minuten kunde de kvittera.

1–1 höll sig fram till paus. Men det var tydligt att Varberg var det starkaste laget för dagen.

I den andra halvleken gav gästernas spelövertag utdelning. I den 55:e minuten kom avgörande 1–2-målet från Varbergs Astrit Seljmani.

Tack vare segern leder Varberg nu serien överlägset. De har sju poäng ner till Norrby på andraplatsen. VSK ligger på sjätte plats med åtta poäng efter sex spelade matcher.

VSK–Varberg: 1–2 (1–1)

MÅL: 1–0 (10) Boris Ljevar, 1–1 (26) Robin Book, 1–2 (55) Astrit Seljmani