VSK Bandy tog sig inte vidare från gruppspelet i årets World Cup. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

VSK Bandy utslagna ur World Cup

VSK Bandy tog sig inte vidare från gruppspelet i årets World Cup. Sent igår kväll spelade man 3–3 mot finska Veiterä i den sista gruppmatchen som var betydelselös.

Publicerad

För två veckor sedan vann VSK Svenska Cupen. I helgen siktade laget högt men tog sig inte vidare från "Dödens grupp". Ryska storlaget Jenisej och Villa Lidköping tog hand var lagen som gick vidare från guppen. För VSK:s del blev det förlust mot Villa, vinst mot Jenisej och ett oavgjort resultat mot Veiterä.

– Det är klart att vi är besvikna över att vi inte går vidare. Men samtidigt hamnade vi i en väldigt svår grupp och jag tror att vi hade haft bra möjligheter om vi hade krånglat oss ur den här gruppen. Nu lyckades vi inte med det och det är bara att önska Jenisej och Villa lycka till, säger VSK:s tränare Michael Carlsson till klubbens hemsida och fortsätter.

– Matchen mot Villa är helt okej från vår sida, jag tycker att vi hade kunnat komma upp lite mer i attackviljan. Jag hade gärna velat haft ett annat resultat i den matchen, jag tycker att matchen stod och vägde och matchen tippade över lite till Villas fördel. Mot Jenisej gör vi en bra match där vi är starka. Det känns tufft att åka ur när vi gör många bra saker under helgen. det är surt, men om jag samtidigt ska summera hela försäsongen har vi varit bra. Nu väntar seriespelet på oss och nu ska vi hem och vila lite och sedan ska vi träna på igen, avslutar Michael Carlsson.

VSK:s resultat World Cup

VSK–Villa 1–4

VSK–Jenisej 3–2

VSK–Veiterä 3–3

Powered by Labrador CMS