Samuel Persson och VIK fick se sig besegrade av Oskarshamn i lördagens toppmöte i Hockeyallsvenskan. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

VIK räckte inte till mot serieledande Oskarshamn

Efter två raka segrar den gångna veckan åkte VIK på förlust när man mötte serieledande Oskarshamn på bortaplan. Oskarshamn var effektivare och vann med 3–1.

VIK fick en dålig start i bortamötet med Oskarshamn, redan efter 4,36 av den första perioden tog hemmalaget ledningen i powerplay efter att Joakim Thelin hittat rätt bakom Samuel Ersson i VIK:s mål.

I slutet av den andra perioden utökade hemmalaget ledningen till 2–0 efter att Oskar Nilsson överlistat Ersson. I tredje jagar VIK för en reducering men istället är det Oskarshamn som utökar ledningen till 3–0 efter 10.03. VIK fortsätter att jaga och reduceringen kommer efter 11.03 då Sebastian Benker håller sig framme och sätter pucken i nät bakom duktige Adam Åhman i hemmakassen. I slutet tar VIK ut målvakten men lyckades inte att ta sig ifatt.

Trots förlusten gör VIK en godkänd insats mot seriens bästa lag. Gulsvart vinner skotten men skapar tyvärr inte tillräckligt med heta chanser för att hota Oskarshamn på allvar.

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

Oskarshamn – VIK 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (04.36) Joakim Thelin (Filip Svenningsson, Oskar Nilsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (18.02) Oskar Nilsson (Jesper Dahlroth, Arsi Piispanen) spel fyra mot fyra.

Tredje perioden: 3–0 (10.03) Markus Modigs (Jesper Dahlroth), 3–1 (11.13) Sebastian Benker (Mikael Frycklund, Fredrik Johansson)

Publik: 2 511.