Marcus Bergman har precis prickat in 3–2 till VIK. Foto: Stefan Lindgren×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

VIK krigade ner Modo – gulsvart vann efter en stark avslutning

VIK har fått en smakstart efter landslagsuppehållet. Under fredagskvällen tog gulsvart veckans andra raka seger när man vann över Modo med 5–2 hemma i ABB Arena. – Det hade inte kunnat börja bättre, säger VIK-forwarden Marcus Bergman till Västerås Tidning.

VIK visar bra form då man följde upp onsdagens seger mot Västervik med en ny fullpoängare. Denna gång var det Modo som fick se sig besegrade.

VIK startade matchen starkt och satte en hög press på gästerna. Fredrik Hetta spräckte nollan i powerplay efter att han hittat rätt bakom Erik Hanses i Modos mål. Efter målet så vaknade gästerna och man visade prov på effektivitet genom att både kvittera och ta ledningen med 1–2 inom loppet av två minuter.

Men VIK krigade sig ifatt igen och den avslutande halvan av matchen var man det klart bättre laget. I den tredje perioden tog man ledningen med 3–2 efter att Marcus Bergman utnyttjat ett friläge. Sedan kunde gulsvart rinna ifrån till 5–2 där Lukas Zetterberg satte det sista målet i tom kasse.

– Vi har snackat mycket om att komma ut bra på hemmaplan och jag tycker att vi gör det idag. Men de hade lite vassare avslut och de fick in två mål och vi gick bort oss på deras andra mål där Lukas Wernblom får slå in den i öppen kasse.

Det kändes som att ni tappade trycket i spelet efter deras ledningsmål?

– Ja det blev så, första tio är skitbra och sedan var vi inte helt nöjda med sista tio i första perioden. Men vi sa inför andra att vi skulle försöka att höja oss och ha bra värderingar och linjer. Därifrån tycker jag att vi började att göra det och åt oss in i matchen, och i tredje gör vi exakt det vi ska göra.

Du satte 3–2 i början av tredje, vad tänkte du när du fick friläget?

– Du tänker inte så mycket då jag först försöker att komma ifrån backen och sedan letar du bara nät. Det går så fort att man inte hinner att tänka så mycket, idag gick den in och det var skönt. Han hade några stora räddningar på mig tidigare under matchen och det var en skön revansch att få in den.

Kändes det som att matchen rann över till er fördel efter målet?

– Ja det tycker jag, sett till över 60 minuter tycker jag att vi vinner rättvist. Vi gör det som vi har kommit överens om under uppehållet.

Vad säger du om er fina uppstart efter landslagsuppehållet?

– De hade inte kunnat börja bättre. Vi har något i gruppen och vi känner att vi går mot rätt håll och det är riktigt kul att komma till hallen varje dag, avslutar Marcus Bergman.

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

VIK–Modo 5–2 (1–2, 1–0, 3–0)

Första perioden: 1–0 (08.49, PP) Fredrik Hetta (Fredrik Johansson), 1–1 (09.46) Tobias Enström (Tobias Åhström, Magnus Häggström), 1–2 (11.54) Lukas Wernblom (Ludvig Elvenes, Oscar Pettersson)

Andra perioden: 2–2 (17.10) Kalle Östman (Lukas Zetterberg, Jonas Liwing)

Tredje perioden: 3–2 (06.06) Marcus Bergman (Lukas Zetterberg), 4–2 (10.40) Johan Skinnars (Fredrik Hetta), 5–2 (16.21) Lukas Zetterberg (Marcus Bergman, Kalle Östman)

Skott: 30–30 (12–12, 10–11, 8–7)

Utvisningar: VIK: 2x2 Modo: 2x4, 1x10

Publik: 4029

Powered by Labrador CMS