VIK förlorade inför storpublik

Det blev ett riktigt målkalas i ABB Arena när VIK och AIK spelade inför 4 109 åskådare på onsdagkvällen. Matchen slutade 5–5 efter full tid. Därefter lyckades AIK avgöra i straffläggningen.

kom ut starkt inför den stora hemmapubliken och förde spelet i den första perioden. Men trots spelövertaget var det AIK som tog ledningen i den sjunde minuten. Några minuter senare ökade gästerna från Solna även på till 2–0.

I slutet av perioden fick sedan VIK powerplay och kunde där reducera genom Kalle Östman.

I den andra perioden var det AIK som tog över spelmässigt, men istället för att öka på sin ledning var det VIK genom William Wikman i numerärt underläge som kunde kvittera.

Mindre än två minuter gjorde Jonas Liwing 3–2 till VIK genom ett hårt slagskott från blålinjen.

AIK, som fortfarande förde spelet fortsatte att trumma på trots underläget och i periodens näst sista minut kvitterade de genom Jesper Frödén.

Ställningen 3–3 såg därefter ut att stå sig perioden ut. Men alldeles innan perioden skulle ta slut kom VIK i en kontring där Mikael Frycklund kunde sätta 4–3 i perioden absolut sista sekund.

Den sista perioden blev en mer tillknäppt tillställning där AIK lyckades kvitterade i den nionde minuten och kunde dessutom ta ledningen när drygt två minuter återstod av matchen.

Men med publiken i ryggen lyckades VIK, genom Sebastian Benker, återigen kvittera i spel 6 mot 5 när klockan stod på 19.22.

Matchen gick därefter till förlängning som slutade mållös.

I straffläggningen kunde AIK vinna efter mål av Eric Castonguay.

MATCHFAKTA

VIK–AIK: 5–6 efter straffar

Första perioden: 0–1 (6.58) Anton Holm (Fredric Weigel), 0–2 (11.05) Garry Nunn (Eric Castonguy, Danie Muzito-Bagenda), 1–2 (19.02) Kalle Östman (Sebastian Benker, Lukas Zetterberg) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (12.57) William Wikman (Isak Skedung), 3–2 (14.46) Jonas Liwing, 3–3 (18.07) Jesper Frödén (Anton Holm, Fredric Weigel), 4–3 (19.59) Mikael Frycklund.

Tredje perioden: 4–4 (8.13) Philip Broberg, 4–5 (17.50) Simon Fernholm, 5–5 (19.22) Sebastian Benker (Lukas Zetterberg, Jonas Liwing)

Skott: 29–39 (9–9, 11–19, 5–7, 4–3, 0–1)

Publik: 4 109.