VIK blir Black Eagles – igen

Under onsdagen presenterade VIK årets försäsongströja. I år blir det en gammal kär (?) fågel som gör comeback. VIK dammar nämligen av den gamla tilläggsnamnet Black Eagles på tröjorna.

VIK har under många år jobbat med en exklusiv tröja till försäsongens matcher i flera år, oftast med ett retro-tema. Årets tröjor är utsmyckade med den klassiska Black Eagles-symbolen på bröstet.

Enligt klubben har snacket kring Black Eagles har ökat de senaste åren.

– Den uppdaterade logotypen har sin gamla historik med sig – men uppdaterats med en ny, fräsch och genomtänkt tanke. Lite som klubben just nu vill upplevas. Dessutom adderar vi attityd med denna tröja – vilket jag tycker passar både våra spelare och fans! Säger Eriq Christiansson, Marknad & Försäljningsansvarig.

Bakom de nya tröjorna ligger reklambyrån Navii som fått i uppdrag att ta fram en ny grafisk profil för klubben.

– Västerås IK kom till oss med en förfrågan om att förtydliga klubbens identitet samt designa säljmaterial inför nästa säsongs införförsäljning av samarbetspartners och sponsorer. Detta ledde till att vi skapade en ny designmanual med tydliga riktlinjer för logoplacering, typografi, primär och accentfärger, bildspråk etc, samt att vi naturligtvis gjorde säljmaterialet enligt den nya designmanualens grafiska riktlinjer. I samband med detta gjorde Navii även en ny version av Black Eagles, Västerås IKs fina ikon som bland annat kommer användas redan på höstens försäsongströja, skriver reklambyrån på sin hemsida.

Samtidigt har VIK presenterat sitt försäsongsschema. Den första matchen kommer att spelas hemma mot Almtuna den 11 augusti. Därefter möter de norska Storhamar (22/8) och Karlskoga (4/9) hemma innan årets upplaga av Hockeyallsvenskan drar igång.

För hela försäsongsschemat, se faktaruta.

VIK:s försäsongsmatcher

11/8: Almtuna (h), ABB Arena Nord - 17.00.

17/8: AIK (b), Bahcohallen (Enköping) - 15.00.

20/8: Almtuna (b), Gränby Ishall - 19.00.

22/8: Storhamar (h), ABB Arena Nord - 19.00.

29/8: Karlskoga (b), Nobelhallen - 19.00.

4/9: Karlskoga (h), ABB Arena Nord - 19.00.

13/9: Vita Hästen (b), Himmelstalundshallen - 19.00.

Powered by Labrador CMS