Leksand vann över VIK i den första omgången av slutspelsserien. Foto: Stefan Lindgren

VIK blev nollade på hemmaplan

4 683 åskådare fick under tisdagskvällen se VIK förlora hemma mot Leksand i den första omgången av den hockeyallsvenska slutspelsserien. Matchen slutade 0–3.

Matchen var jämn och tät och båda lagen försvarade sig stark. Allra starkast försvarade sig Leksand som lyckades freda sin målbur under hela matchen.

Leksand gjorde två av sina mål i den andra perioden. Det första gjordes i power play redan 2.04 in i perioden och nästa mål gjordes i periodens 14:e minut.

I den tredje perioden jagade VIK en reducering, men istället var det Leksand som gjorde periodens enda mål. Det kom med nio sekunder kvar av matchen när VIK spelade med tom målbur i ett sista försök att få hål på Leksingarna.

Nästa omgång spelas på torsdag. Då möter VIK Västervik på bortaplan.

Intervjuer och mer bilder kommer under kvällen.