Frida Rosell visade vägen för VI med sina 10 mål mot Lugi. Foto: Stefan Lindgren×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

VI vände och vann över Lugi

VI svarade för en fantastisk andra halvlek i hemmamatchen mot Lugi. 18–10 gjorde att laget lyckades vända och vinna matchen i handbollsligan med 29–25. Frida Rosell bombade in tio mål i matchen. – Jag ska erkänna att det var många lägen där jag inte ens såg målet, säger hon till Västerås Tidning.

Publicerad

Efter en första halvlek med en del slarv och underläge med 11–15 gjorde VI en strålande insats i andra halvlek. Där vände man på steken och vann över dittills obesegrade Lugi med 29–25 i SHE-ligan. Bäst i hemmalaget var utan tvekan tiomålsskytten Frida Rosell som gjorde mål från alla möjliga lägen. Så här förklarar hon vad som låg bakom vändningen i matchen.

– Det var lite segt i början där vi inte fick igång vår andra fas, vi sprang inte så mycket och det är verkligen det som är vår nyckel för att kunna vinna. Efter första halvan av första halvlek fick vi igång det och då fick vi lite enkla mål. Det är så vi ska spela, säger Frida Rosell.

Du fick mer speltid i från mitten av första halvlek och var den som drog igång det offensiva spelet, hur ser du på det?

– Det kändes jätteskönt! Jag har haft problem med mitt lår, jag har haft en sträckning och nu har jag äntligen blivit bra. Det kändes skönt att komma in och göra något för laget, säger Frida och fortsätter.

– Jag tänkte att jag skulle komma in och komma med mycket fart. Jag tyckte att jag tillförde det till en början, sedan blev jag trött som alla andra och då kom mina medspelare med samma fart. Det är absolut inte bara jag utan det är hela laget. Jag hade inte kunnat göra något utan någon annan.

Men tio mål är inget du kan snacka bort?

– Nej det är verkligen jättekul. Jag har inte gjort 10 mål tidigare i högsta serien. Så länge man får lite förtroende och det släpper och jag får testa det jag kan går det bra.

Det kändes som att du satt alla avslut, var det en känsla du själv upplevde?

– Nej, jag ska erkänna att det var många lägen där jag inte ens såg målet. Jag bara slängde iväg ett skott, men det gick bra det också.

Vad betyder det här för er att ni fick spelet att lossna i andra halvlek?

– Jättemycket! Speciellt när vi möter Lugi som är ett bra lag och vi fajtas om fjärdeplatsen. Det är jätteskönt att visa framfötterna för oss själva framför allt, att vi kan vara bra bara vi gör det vi ska. Sedan är det såklart skönt att visa det för alla andra också och att vi är med och fajtas om den där platsen, avslutar en lycklig Frida Rosell.

Matchfakta, SHE

VI – Lugi 29–25 (11–15)

Bästa målskyttar VI: Frida Rosell 10, Ellenor Åström Nilsson 4, Emma Aarnio 4

Powered by Labrador CMS