Foto: Stefan Lindgren×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

"Vi känner att vi kan vara med och hota topplagen"

VIK fick med sig en poäng mot topplaget AIK i onsdagens drabbning i ABB Arena. Matchen svängde fram och tillbaka och avgjordes till slut på straffar där drog AIK det längsta strået. – Jag är besviken över resultatet – men prestationen är bra, sa VIK-tränaren Thomas Paananen till Västerås Tidning efter holmgången.

Publicerad

Vi visar långa stunder att vi kan vara med och tävla mot AIK och det är de vi får ta med oss

Det var blandade känslor hos VIK-tränaren efter den jämna kampen i ABB Arena inför storpublik.

– Gör man fem mål på hemmaplan ska man vinna. Jag tycker att många av deras mål är alldeles för billiga. Men prestationen är bra, vi krigar och kämpar men tyvärr räckte det inte till mer än en poäng, säger Paananen.

Ni förde spelet i första perioden men hamnade i ett 0–2-underläge, hur frustrerande var det?

– Det är klart att det är det, men det är något som vi får lära oss och har lärt oss. Vi kör hela vägen även om det stod 0–2 tidigt i matchen. Inledningen av matchen fram till deras 0–1-mål är fantastiskt bra. Men det gäller att kunna hålla det längre än tio minuter. Målen de får är fortfarande för billiga.

AIK vann den första perioden med 2–1 trots att VIK hade det mesta av spelet.

I andra perioden var det precis tvärtom. VIK var rejält i brygga innan hemmalaget kunde sätta kvitteringen i boxplay, vilket gav laget energi för att ta sig tillbaka in matchen.

Först för ni spelet i första men förlorade perioden, i andra perioden var det precis tvärtom och då gick ni upp i ledningen?

– Det finns ingen logik i ishockey. De första sju, åtta minuterna i andra perioden kom vi knappt ur zon och helt plötsligt så ledde vi matchen. Det är svårt att ge en klockren analys efter matchen, det är mycket som är bra men vi har en hel del kvar att lära.

Ni förlorade tillslut med 5–6 efter straffar men räddade ändå en poäng – hur viktigt var det?

– Det är en styrka att vi klarar av att komma tillbaka och den poängen vi fick tillbaka betyder mycket för oss. Vi känner att vi kan vara med och hota topplagen och vi visar långa stunder att vi kan vara med och tävla mot AIK och det är de vi får ta med oss, säger Thomas Paananen.

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

VIK–AIK: 5–6 efter straffar

Första perioden: 0–1 (6.58) Anton Holm (Fredric Weigel), 0–2 (11.05) Garry Nunn (Eric Castonguy, Danie Muzito-Bagenda), 1–2 (19.02) Kalle Östman (Sebastian Benker, Lukas Zetterberg) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (12.57) William Wikman (Isak Skedung), 3–2 (14.46) Jonas Liwing, 3–3 (18.07) Jesper Frödén (Anton Holm, Fredric Weigel), 4–3 (19.59) Mikael Frycklund.

Tredje perioden: 4–4 (8.13) Philip Broberg, 4–5 (17.50) Simon Fernholm, 5–5 (19.22) Sebastian Benker (Lukas Zetterberg, Jonas Liwing)

Skott: 29–39 (9–9, 11–19, 5–7, 4–3, 0–1)

Publik: 4 109.

Powered by Labrador CMS