Victoria Otrander var bästa målskytt i VI tillsammans med Ellenor Åström-Nilsson i segermatchen mot Kungälv i går kväll. Foto: Thord Harry Nilsson

VI-damerna tog tredje raka segern

VI-damerna fortsätter att vinna i handbollsligan. Senaste SHE-skalpen: Kungälv på hemmagolv i Bombardier. Klara 27–22 gav tredje raka segern. – Vi är väldigt glada över den här starka perioden vi har just nu, säger VI-tränaren Frenne Båverud.

Publicerad

Det svartvita segertåget rullar vidare. Säsongens femte seger inkasserades i Bombardier arena på torsdagskvällen – för övrigt tredje raka i ligan.

– Vi har hittat någon form av stabilt grundspel som räcker långt även när inte alla är på hugget. Försvarsmässigt var vi starka igen mot Kungälv, men framåt ska vi göra fler mål tycker jag. Vi bränner lite för många lägen och har för dåligt tålamod och stressar för mycket.

Men likväl, fem segrar på de sju inledande omgångarna och fyra i tabellen endast två poäng bakom en topptrio är ett starkt facit för VI. Framför allt eftersom laget före säsongen tippades hamna utanför de åtta slutspelsplatserna av seriekonkurrenterna.

Är ni så här bra?

– Det är väl svårt att dra alltför stora växlar av det här efter sju omgångar. Men vi är väldigt glada över den här starka perioden vi har just nu och hoppas att den kan hålla i sig ytterligare två omgångar innan det är EM-uppehåll i en månad, säger Frenne Båverud.

Och fortsätter:

– De tre i toppen (Sävehof, H65 och Skuru) tycker jag spelar i en annan liga, men sedan tror jag att det kommer vara väldigt jämnt där bakom ner till plats åtta åtminstone.

Nästa uppgift för VI: Skövde borta på torsdag.

– Det är alltid tufft i Skövde. De har efter en något stökig inledning på säsongen, med ny tränare bland annat, nu tagit tre raka segrar så det blir tufft. Men vi har gott hopp om att fortsätta vår fina svit, säger Frenne Båverud.

VI-tränaren Frenne Båverud hoppas VI-sviten håller i sig fram till EM-uppehållet. Foto: Stefan Lindgren

MATCHFAKTA, SHE

VästeråsIrsta–Kungälvs HK 27–22 (14–10)

Mål, VI: Victoria Otrander 5, Ellenor Åström Nilsson 5, Emma Aarnio 4, Martin Granberg 3, Kristin Ullén 3, Viktoria Högström Unell 2, Frida Rosell 2, Wilma Swedung 2, Miriam Sandberg Salach.

Powered by Labrador CMS