Alla valörer. VGF:s tävlingstrupp Svart tog under Vikingacupen både guld, silver och brons. Foto: VGF

VGF visade upp sin bredd i Vikingacupen

Det har varit tävlingsstart för Sveriges största trupptävling i gymnastik, Vikingacupen på Lidingö. Västerås gymnastikförening var representerade i flera klasser – och tog medalj i samtliga.

Lidingöklubben GT Vikingarna stod som värd. Vikingacupen sträcker sig över flera helger och fortsätter redan till helgen19–20 maj samt 9–10 juni.

VGF fanns med i olika klasser med lagen Bas, VGF Blå och tävlingstrupp Svart – allt från nybörjare till mer rutinerade gymnaster i tävlingssammanhang.

VGF lyckades ta medalj i alla klasserna, vilket tydligt visar bredden Västeråsföreningen besitter.

Lag Bas tävlade i klassen makro och var uppdelat i två lag. Det ena laget gjorde en fin insats, men det räckte dessvärre inte hela vägen fram till pallen. Tjejerna, som inte tävlat så många gånger, var glada och nöjda med sin insats ändå.

Det andra laget lyckades komma på en andra plats i tumbling.

– VGF Blå har en riktig bra träningsperiod bakom sig där alla gymnaster har tagit kliv framåt i sin utveckling på alla plan. Det märktes på tävlingen då båda lagen i tuff konkurrens från många duktiga Stockholmslag var uppe och nosade på topplaceringar i alla grenar och som till slut resulterade i tre bronsmedaljer, summerar tränaren Mikael Hedquist.

Tävlingstrupp Svart består av tjejer i åldrarna 11–15 år. De gick nyligen till final i Rikstävling nivå 3 och lyckades nå bronsplatsen. Nu, under Vikingacupen, blev det ännu bättre med guld på trampett, silver i fristående och brons i tumbling.

Även nu till helgen har VGF några lag som ställer upp i Vikingacupen.

Lyckliga representanter från ett av VGF:s lag Bas blå. Foto: VGF
Lag Bas har inte tävlat så många gånger och var glada och nöjda över sin insats. Foto: VGF