Fredrik Haglund och Valter Olander under ett träningspass på Nya Lögarängsbadet inför World Series på Malta, som avgjordes igår. Foto: Anders Forngren

Västeråslag tävlade i världscupen i swimrun på Malta

I helgen avgjordes Ö till Ö Swimrun World Series på Malta. Två Västeråslag fanns på plats. Bäst lyckades Olanderswim Team Actic med Valter Olander och Fredrik Haglund som kom på en fin 21:a plats.

Publicerad

Swimrun är en snabbt växande sport, både som motions- och tävlingsform. Det är inte minst Västerås egen swimrun på Björnön, som växer stadigt för varje år, ett kvitto på.

Det finns även en världscup, World Series, som Ö till Ö-organisationen arrangerar och i söndags avgjordes deltävlingen på Malta.

Fyra västeråsare fanns på plats på Medelhavsön och bildade två olika lag.

Välkände tränings- och triathlonprofilen Fredrik Haglund tävlade tillsammans med Valter Olander och det var också den duon som lyckades bäst.

Efter demn tuffa utmaningen på cirka tre mils löpning och nio kilometers simning kom lag Olanderswim Team Actic i mål på 5 timmar och 36 minuter, vilket räckte till en 21:a plats i sammandraget.

Lag Västerås Swimrun, med David Jutterström och Henrik Danielsson, behövde knappt en timme mer när de korsade mållinjen på tiden 6 timmar och 30 minuter för en 63:e plats.

Powered by Labrador CMS