Västerås BK30:s fotbollsdamer ställs mot svenska mästarna Rosengård i Svenska cupen. Foto: Jonas Bergkvist

Västeråsklubbens oväntade möte mot svenska mästarna

Årets match – redan i februari. För division I-klubben Västerås BK30 blir drömmen verklighet på lördag. Svenska mästarna FC Rosengård väntar på Malmö IP i Svenska cupen. – Vi kommer säkerligen att få spela mycket försvarsspel, säger BK-tränaren Markus Lindberg.

Publicerad

Det är en enormt trevlig utmaning för oss

Då Limhamn Bunkeflos damlag förra veckan meddelade att de lämnar sin plats i både elitettan och cupen på grund av dålig ekonomi blev det en plats över i Svenska cupen.

Efter att nio lag enligt SVT Sport tackat nej till att ersätta LB gick frågan till slut till – BK30.

– Det är en enormt trevlig utmaning för oss. Vi kunde inte annat än le när vi fick frågan, vi får mäta oss med Sveriges bästa lag vilket kommer ge oss bra svar inför framtiden. Samtidigt är vi väldigt ödmjuka inför att det skiljer två divisioner och vi kommer säkerligen får spela mycket försvarsspel, säger nya tränaren Markus Lindberg till klubbens hemsida.

Matchen mot FC Rosengård, med bland andra landslagsstjärnan Caroline Seger, spelas redan på lördag nere i Malmö och är enligt SVT möjlig tack vare en sponsor som går in med de pengar som behövs för resa och uppehälle.

I Svenska cupen-gruppen ingår även damallsvenska Kristianstads DFF och IF Halmia (division I södra götaland), där IF Halmia kommer att gästa Västerås och Ringvallen 21 mars.

När Markus Lindberg får frågan om han har några äss rockärmen inför mötet med Rosengård, svarar han:

– Haha, jag tror att Eidevalls (Jonas, tränaren) lag är väl rustade för de utmaningar som kommer. Klart att de inte kan scouta oss på samma sätt som de damallsvenska motstånden, vilket är till vår fördel. Dock måste vi gå in med inställningen av att spela ett bra försvarsspel.

Seriepremiären i division I norra Svealand för BK30 sker inte förrän 13 april hemma mot Täby FK.

Powered by Labrador CMS