Adam Guedra leder Ecco Tour Virtual Spring Series inför den sista deltävlingen och har chans på ett wild card till en Europatourtävling i maj. Foto: Jonas Bergkvist

Västeråsgolfarens succé – nära Europatourplats

Adam Guedra följde upp sin prydliga seger i den första deltävlingen av Ecco Tour Virtual Spring Series med att bli delad tvåa i den andra. Nu har Ängsögolfaren ett gyllene läge att ta hem totalsegern och vinna en friplats till Europatourtävlingen i Danmark i slutet av maj. – Det hade varit kul, säger 23-åringen.

Publicerad

För första gången någonsin avgörs en professionell simulatorturnering i Sverige och Norden.

Det är danska Ecco Tour som med spelare från hela Norden arrangerar Virtual Spring Series. Minitouren avgörs över totalt tre omgångar där varje deltävling också är en enskild tävling med prispengar i potten.

Intresset har varit stort.

I den första deltävlingen, där deltagarna virtuellt spelade på PGA National Florida, deltog hela 140 spelare.

Bäst av samtliga: Ängsö GK:s Adam Guedra på 65 slag, fem slag under par, ett slag före två danska spelare som delade andraplatsen.

Denna omgång, som hade deadline natten till torsdagen, spelade deltagarna på danska Great Northern.

Och för andra veckan i rad stod Adam Guedra för en stark insats när han gick sitt varv på Västerås Indoor golf.

Även denna gång landade han på finfina 65 slag, sju under par på denna bana, vilket räckte till en delad andraplats i det totalt 125 man starka startfältet. Besegrad endast av dansken Nicolai Buchwardt Kristensen som bara behövde 64 slag för att ta sig runt.

– Jag får vara nöjd. Nu har jag ett bra läge inför sista deltävlingen, det känns bra.

Ja, han har minst sagt ett fint utgångsläge. Inför den sista deltävlingen toppar Adam Guedra Order of merit överlägset på totalt 33 670 poäng, över 12 000 poäng mer än tvåan Buchwardt Kristensen och ytterligare drygt 4 000 poäng före trean Mathias Gladbjerg.

I potten ligger ett fint pris. Slutsegraren av Ecco Tour Virtual Spring Series får nämligen, förutom prispengar, en åtråvärd plats i Europatourtävlingen Made in Himmerland på nordöstra Jylland i slutet av maj.

Det skulle vara en häftig utmaning för Adam Guedra som blev professionell spelare så sent som förra sommaren och till vardags spelar på den nordiska touren.

– Det hade ju varit riktigt kul att få den chansen.

Nu återstår en deltävling. Denna gång är det banan Liberty national, New Jersey, som ska spelas någon gång mellan 25 och 31 mars.

– Jag har inte bestämt mig för exakt när jag ska spela mitt varv än. Det kan vara bra att vänta in några spelare som startar tidigare så man vet vad som kommer att krävas, säger Adam Guedra.

När pandemin har satt stopp för resor söderut denna vinter har det blivit mycket träning inomhus istället.

– Så har det ju blivit. Jag har spenderat många timmar på Västerås Indoor Golf.

Det har uppenbarligen gett resultat.

Powered by Labrador CMS