Västeråsgolfaren Annelie Sjöholm är äntligen tillbaka på tävlingsbanan igen efter coronautbrottet. Comebacken i Uppsala i helgen gav mersmak och en fin tolfteplats i det starka startfältet. Foto: Göran Söderqvist

Västeråsgolfarens efterlängtade tävlingscomeback

Inte en tävling på över fyra månader. Men nu är Västerås GK-proffset Annelie Sjöholm äntligen tillbaka på golfbanan och räknar slag igen. Tävlingscomebacken på Söderby GK i helgen slutade med en 12:e plats i GolfUppsala Open på Nordic golf tour – i tuff konkurrens. – Äntligen, det var på tiden, säger Sjöholm.

Publicerad

Det var flera Europatourvinnare och Solheim Cup-spelare med så det var skönt att se att man kunde prestera mot så bra motstånd

På grund av coronapandemin har golfen liksom många andra idrotter tvingats pausa tävlingsverksamheten under en längre tid.

Men nu börjar den smyga igång igen, i alla fall inom landets gränser.

Söderby GK bjöd den gångna helgen in till GolfUppsala Open, som ingår i Nordic golf tour.

För Västerås främsta damgolfare Annelie Sjöholm var det den första tävlingen sedan Europatour-äventyret i Sydafrika i mitten på mars.

– Det här har jag väntat på, säger 24-åringen.

Hur kändes det?

– Det var lite nervöst eftersom jag inte har tävlat på så länge och inte haft den där tävlingskänslan.

Hon stannade på totalt två slag över par och en delad tolfteplats efter de tre tävlingsvarven.

– Det kändes stabilt. Jag är nöjd med prestationen med tanke på att det var ett tag sedan jag tävlade senast. Det var några små, slarviga misstag men det är inte så konstigt.

Konkurrensen i det 90 kvinnor starka startfältet var hård.

– Det var flera Europatourvinnare och Solheim Cup-spelare med så det var skönt att se att man kunde prestera mot så bra motstånd, säger Annelie Sjöholm.

Bland de mer meriterade spelarna VGK-tjejen hamnade före i resultatlistan återfanns tidigare Solheim Cup-spelaren och Europatourvinnaren Caroline Hedwall.

Hur var det att spela under dessa coronatider?

– Det var stor skillnad. Vi fick inte ha några caddies och det var ju ingen publik, så den där rörelsen runt klubbhuset och längs banan som man är van vid gjorde att det kändes annorlunda.

Annelie Sjöholm hittar ändå positiva sidor med tävlingsuppehållet.

– Nu har jag haft tid att spela in lite nya klubbor (järn och en ny driver) som jag verkligen gillar och jobbat mer på mina svagare delar i spelet. Och så har jag kört hårt på gymmet för att bli starkare och explosivare. Det märktes direkt på slaglängderna nu att det gett effekt. Det känns väldigt positivt.

Men resten av säsongen är oviss. VGK-spelaren har spelat till sig ett Europatourkort i år, men det hänger på bland annat reserestriktionerna om hon kan delta i några tävlingar alls ute i Europa.

– Men oavsett hur det blir så kommer jag att behålla min spelrätt på Europatouren till nästa år. Det får helt enkelt bli ett mellanår i år, så finns det mycket roligt att se fram emot nästa år i stället, säger en trots allt förhoppningsfull Annelie Sjöholm.

Nästa tävlingsanhalt: Varberg 6–8 augusti.

Powered by Labrador CMS