Det blev två medaljer till SMK Västerås när karting stod på SM-veckans program i Helsingborg. Silver i OK till Jesper Sjöberg och guld i KZ2 till Emil Skärås. Foto: Privat

Västeråsarnas SM-succé

Det är SM-vecka i Helsingborg och Landskrona och Västerås har tagit två medaljer i karting. Emil Skärås vann den tyngsta klassen – och klubbkompisen Jesper Sjöberg i SMK Västerås tog silver i OK-klassen.

Publicerad

Ingen kunde matcha Emil Skärås under den pågående SM-veckan i Helsingborg. Guld till västeråsaren i tyngsta kartingklassen för landslagsföraren.

– Otroligt roligt att allting äntligen gick perfekt! Att det dessutom var hemma i Sverige var extra roligt, säger Emil i ett pressmeddelande.

Annars är banorna i Italien och Tyskland de han besöker mest. Att motståndet därifrån varit stärkande visade Västeråsföraren direkt i Helsingborg.

Han vann tidskvalet i den växlade klassen med nästan två tiondelar. Av bara farten fortsatte han med att dominera de båda kvalracen, och säkrade därmed poleposition (bästa startspår) i förfinalen.

– Förfinalen var tävlingens tuffaste för mina däck började ta slut, men sen blev finalen en härlig resa, säger Emil.

Emil klockades för bästa varvtid på Välabanan utanför Helsingborg, och korsade mållinjen med 1,4 sekunders lucka ner till Alexander Dahlberg. Bronsmedaljören Noah Milell var 3,3 sekunder efter. Fyra Benjamin Törnqvist Persson, som förra året tog VM-silver i just KZ2.

Redan nästa vecka återvänder han till Italien och banan i Lonato för nästa deltävling.

I klassen OK, oväxlade något mindre kartar, blev det ännu en medalj till SMK Västerås genom Jesper Sjöberg. Han körde in som tvåa och tog därmed silver.

Emil har tidigare ett JSM-silver. En medalj han tog för fem år sedan i en mindre klass.

– Mitt första SM-guld var bästa tänkbara morot för att prestera så bra det bara går i fortsättningen, säger Skärås.

Redan nästa vecka återvänder han till Italien och banan i Lonato för nästa deltävling i EM.

I klassen OK, oväxlade och något mindre kartar, blev det alltså ännu en medalj till SMK Västerås genom Jesper Sjöberg. Han körde in som tvåa och tog därmed silver.

En stark Västeråsdag under SM-veckan med andra ord.

Emil Skärås, SMK Västerås Karting segrare SM KZ2, flankerad av tvåan Alexander Dahlberg (t.v.) och trean Noah Milell. Foto: Thomas Lindberg
Powered by Labrador CMS