Emil Skärås hamnade långt fram i startledet efter ett lyckat kval – bara två tiondelar från pole position – i Vallelunga men fick sedan nöja sig med en fjärdeplats efter en offensiv strategi. Foto: Pressbild

Västeråsaren nära pole position och pallplats på Vallelunga

På den italienska banan Vallelunga var västeråsaren Emil Skärås ytterst nära att återigen nå pallen i Porsche Carrera Cup Italia. Detta efter att bland annat ha satt snabbaste varvtid.

Publicerad

Men nu efteråt är det bara att konstatera att vi hade en otroligt bra helg där vi hade farten för att slåss om pallplatserna

Efter förra racehelgen på Imola hade hela team Ombra Racing arbetat hårt för att återfå den rätta farten, som bland annat fanns där på Misano-banan i början av augusti när Emil Skärås tog sin första pallplats i sin nya satsning Porsche Carrera Cup Italia.

Ett arbete som lönade sig till Vallelunga den gångna helgen:

– Vi tog ett stort steg framåt och hela helgen var jag med och åkte i toppen, säger den 22-årige västeråsaren.

Som vanligt började det hela med kval, där Emil Skärås blev trea av 27 bilar där många förare kört flera år i klassen. Upp till pole position, alltså den som har bästa spår i starten, var det endast två tiondelar.

– Jag hade en liten miss i chikanen på mitt bästa varv. Hade det inte varit för den, hade jag kunnat vara med och slåss om pole. Men att bli trea kändes väldigt, väldigt bra.

I det första av helgens två race startade han då från ruta tre, och teamet valde att gå lite mer aggressivt med inställningarna på bilen. Det visade sig inte riktigt hålla i längden.

I början hade Skärås väldigt mycket fart och satte racets snabbaste varv, men redan efter en tredjedel av racet gick däcken varma. Då tappade både han och teamkompisen fart och kunde inte längre utmana ledaren. Fem varv från mål blev den tidigare Europamästaren i kart omkörd och slutade fyra.

– Jäkligt surt att inte få kliva upp på pallen!

Till det andra racet ändrade teamet inställning på bilen för att hålla bättre under andra halvan. Så blev det också och Skärås var med och attackerade i toppen igen innan en trasig drivaxel förstörde race två och Västeråsföraren tvingades bryta.

– Just då kändes det surt värre. Men nu efteråt är det bara att konstatera att vi hade en otroligt bra helg där vi hade farten för att slåss om pallplatserna. Synd bara att vi inte fick utdelning, men det kommer! Det viktigaste är att man är där och försöker.

Nästa chans redan i Mugello 2-4 oktober.

Västerås racingtalang Emil Skärås hade bra fart under helgens båda race i Porsche Carrera Cup. Foto: Pressbild
Powered by Labrador CMS