Västerås Roller Derby kunde fira efter en seger i återkomsten till Elitserien. Foto: Jackiie Samuelsson

Västerås Roller Derby vann i Elitseriecomebacken

Västerås Roller Derby är tillbaka i Elitserien efter åtta år. Nu är premiärhelgen avklarad och den innehöll bland annat en seger mot Göteborg.

Publicerad

Föreningens tränargrupp har de senaste åren satsat mycket tid och energi för att få till ett spelande lag som kan prestera på en högre nivå.

– Engagemanget har gett resultat, vi har aldrig haft så bra närvaro på träningarna som nu,
säger Tilda Nordin, tränare i Västerås Roller Derby i ett pressutskick.

Nu är comebacken i eliten avklarad. Förra helgen mötte Västeråslaget både Göteborg Roller Derby och Norrköping i två tuffa matcher i Elitseriespelets första matchhelg. Under lördagen spelades matchen mot Göteborg och Västerås kunde avgå med segern med siffrorna 241–192.

Detta efter en något svajig start men där de sedan vände och tog tillbaka kontrollen. Efter en stunds jämnt spelande drog Västerås slutligen iväg och höll ledningen till slutet.

Under söndagen var det dags för match mot Norrköping där spelet växlades upp ytterligare en nivå. Efter en jämn start tog Norrköping ledningen medan Västerås höll värmen i utvisningsbåset. Det bidrog till ett skakigt spel i första halvlek.

Under andra halvan av matchen ryckte Västeråslaget upp sig rejält, både tack vare en strategiändring och färre utvisningar, och plockade igen en hel del poäng. Men det räckte inte hela vägen utan Norrköping vann med 180–113.

Nästa match för Västeråsgänget blir 14 maj i just Norrköping när Stockholm Roller Derby B står för motståndet.

Från en match förra säsongen när laget tog klivet upp i Elitserien. Foto: Micke Falk
Powered by Labrador CMS