Douglas Karlberg och Emil Skogh hade ett vägvinnande samarbete när VSK besegrade Sollentuna med 4–0. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Trots segern – VSK Fotboll ute ur Svenska Cupen

I den sista omgången av gruppspelet i Svenska Cupen var VSK Fotboll ett par nummer större än gästande division 1-laget Sollentuna. Grönvitt kunde vinna med komfortabla 4–0, trots segern tog VSK sig inte vidare i cupspelet.

Publicerad

Grönvitt har svarat för en stark försäsong. Inför den sista omgången av gruppspelet i Svenska Cupen hade VSK en liten chans att ta sig vidare. Men trots att grönvitt körde över Sollentuna med 4–0 räckte det inte för att ta sig vidare. VSK slutade på andra plats i gruppen där allsvenska IFK Göteborg lade beslag på förstaplatsen. Grönvitts tränare Thomas Askebrand var ändå nöjd med vad laget har presterat i Svenska Cupen.

– Det har varit rätt okej, man kan tycka vad man vill om matchen mot blåvitt. Men vi hade haft en veckas träningsläger där hela laget i princip blev sjuka och då var det svårt att få ihop ett lag. Efter de förutsättningarna tycker jag att vi gör en bra match. De två sista matcherna gör killarna enormt bra på ett fint sätt och det har varit tre bra matcher för oss, säger Askebrand.

Vad har du varit mest nöjd med rent spelmässigt?

– Vi har gjort sju baljor på två matcher och det är fantastiskt, det måste man säga. Det är kul att det är rätt spelare som har fått göra mål och det är en bra grund. Annars tycker jag att vårt försvarsspel har varit riktigt bra, det var det även mot blåvitt. Där tycker jag att vi lagt en bra grund, men sedan har vi många spelare som inte har kommit in i spel som vi behöver få se. Där har vi lite att göra och vi har lite positioner som vi behöver testa för att kunna gardera upp oss. Det är en bra början men vi har en del kvar att göra och det är skönt att det är en månad kvar.

Hittills har ni använt spelsystemet 3–4–3, är det något som man kan förvänta sig i seriepremiären?

– Så tror jag att det blir, från början hade vi tänkt att skruva lite och spela 4-2-3-1 och 3-4-3. Men nu har grunden varit så bra och vi har en trupp som har formats från det, så jag tror det ligger nära till hands men sedan är det klart att någon gång kanske man ändrar. Men det ska vi nog inte göra för sakens skull, det har känts rätt okej så som vi har spelat och det finns stora chanser att vi ligger kvar och jobbar efter det.

Hur summerar du dagens match mot Sollentuna?

– Vi fick en bra början med två tidiga mål, tyvärr har det alltid en tendens att man blir lite bekväm och nöjd vilket gör att man går ner sig. Man gör inte riktigt de grejerna som vi har kommit överens om och tyvärr var det så idag med. Men jag tycker att andra halvlek är klart mycket bättre då killarna tar sig samman och spelar efter de förutsättningarna som vi velat göra. Då gjorde vi två snygga mål och hade ytterligare lägen att göra mål. Andra halvlek är jag fullt nöjd med, det måste jag säga.

Ni slutar på en andra plats i gruppspelet, är du nöjd med placeringen?

– För egen del är inte cupen så viktigt, det du däremot får av cupen är otroligt bra matcher och att det är tävling. Det kan jag tycka är rätt viktigt och bra. Men generellt sätt är det inte så noga med cupen och gå långt i den, då har alla fått hybris och då tror alla att man är så mycket bättre än vad man är.

Nu har du varit i Västerås och VSK i några månader, hur har den första tiden varit?

– Det är en jättefin stad, mycket finare än jag trodde det skulle vara. Det är inte så många utifrån som pratar gott om Västerås som stad. Men jag måste säga att dem har fel, det är en jättefin stad. Vad jag förstått av killarna är den ännu finare på sommaren och det låter fantastiskt om det är så.

– Staden som sådan är jättebra och truppen har jättefina killar och vi har fått ihop en fin grupp och jag tycker att det känns bra med allting. Det är goa ledare och vi trivs ihop också, det rullar på. Sedan ska man inte tro att det är så hela tiden, utan man får jobba med allting. Men det är en bra start och att man trivs så bra som man gör är rätt viktigt, avslutar Thomas Askebrand

MATCHFAKTA, SVENSKA CUPEN

Västerås SK–Sollentuna FK 4–0 (2–0)

Mål:1–0 (2) Sean Sabetkar (Ahmed Awad), 2–0 (7) Ahmed Awad (straff), 3–0 (59) Douglas Karlberg (Emil Skogh), 4–0 (62) Douglas Karlberg.

Powered by Labrador CMS