Succé för Västerås MMA-proffs i hemmagalan

Västerås Fight Clubs deltagare i MMA-proffsgalan i Bombardier Arena firade stora framgångar. Det blev segrar för alla tre deltagare från Västeråsklubben. En av söndagens vinnare var Robin Roos som proffsdebuterade på hemmaplan. – Det fanns bara ett sätt att starta den här karriären så det var perfekt, säger Robin Roos till Västerås Tidning.

  • Publicerad 22:32, 27 jan 2019

Västerås Fight Club hade tre deltagare med i söndagens MMA-proffsgala. Först ut var proffsdebutanten Robin Ross som lyftes fram av en jublande publik i Bombardier Arena. Matchen mot Oskar Sivard var tuff och jämn men i den andra ronden avgjorde Roos matchen. Så här kommenterade Västeråsaren sin proffsdebut.

– Känslan var grym och hela stället var med mig, det var nästan att man fick tårar och det är så skönt att ha det där stödet. Det var bara andra gången som jag tävlar i Västerås så det var riktigt coolt och jag hade valt rätt låt och den kickade igång perfekt. Det var en grym stämning, säger Robin Roos.

Det blev en tuff fajt mot Oskar Sivard, vad säger du om matchen?

– Den var bra, han gjorde rätt för sig och han låg på. Han slog hårt och satte lite grejer, men jag är lite besviken för jag hade velat avsluta matchen i första ronden. Men stilen jag har är att jag tröttar ner dem lite och sätter lite hårda grejer och tar ut dem med kraften.

Vilka är din styrkor?

– Mina sparkar är absolut min styrka, och det var det ett knä i huvudet som avslutade hela matchen, så det var riktigt roligt.

När kände du att du kunde sätta in den sista attacken och avgöra matchen?

– Jag letade efter den under hela första ronden, jag försökte att trycka ner hans huvud när vi stod mot buren och sätta just det där knät. Jag hamnar ofta i den positionen och nu försökte jag att jobba på den och den kom i andra ronden. Jag lyckades inte få till den i första.

Vad betyder det för dig att du fick den här smakstarten på proffskarriären?

– Det betyder allt, man vill ha en bra start på allting. Jag har tränat hårt för det här och hade ingen avsikt att gå in och förlora någonstans. Han hade kunnat slagit sönder mig totalt men jag skulle aldrig ha slutat. Det fanns bara ett sätt att starta den här karriären så det var perfekt.

Du hade ett grymt stöd från publiken i Bombardier Arena, vad säger du om stödet?

– Det finns inget bättre! När matchen väl startat är det ingen fokus på publiken, men det spelar in såklart. Du får den där extra kicken mentalt när man hör och känner atmosfären, säger Robin och fortsätter.

– Jag rensade amatörscenen här i Sverige och gjorde några bra matcher internationellt som amatör. Så det här var absolut rätt steg och det var "time" och nästan att det tagit för lång tid. Men det var ett perfekt tillfälle och vi såg resultatet, avslutar en nöjd Robin Roos.

De övriga vinnarna från Västerås Fight Club var Andreas Gustafsson Berg som gjorde en stark insats mot norrmanen Ole Magnor i sin proffsdebut. Norrmannen fick ta emot rejält med knytnävar från Gustafsson Berg och i den andra ronden bröt domaren matchen.

I den sista matchen för kvällen vann Tobias Harila efter en blixtsnabb knockout mot Carlos Eduardo de Azevedo.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING