Therese Gustafsson leverade direkt i Rönnbytröjan Foto: Stefan Lindgren×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Spetsvärvningen fick en smakstart i Rönnby

Västerås Rönnby fick en smakstart på säsongen då man besegrade de regerande finska mästarinnorna SB Pro med 5–3 på hemmaplan. Ett stort utropstecken i Rönnby var nyförvärvet Therese Gustafsson som gjorde två mål i sin debut. – Det var kul att få visa framfötterna och göra det man är bra på, säger Therese Gustafsson till Västerås Tidning.

Publicerad

Rönnby är igång med förberedelserna inför årets säsong. Under lördagen spelade man sin första träningsmatch då man gästades av finska topplaget SB Pro. Rönnby svarade för en stark insats och kunde tillslut vinna med 5–3.

– Det är riktigt kul att vara igång, det är ett bra gäng. Jag har bara varit här i två veckor men jag känner redan att jag hör hemma här, säger Therese Gustafsson.

Vad var det som gjorde att du tog steget över till Rönnby?

– Jag kände att jag behövde lite utveckling och flytta hemifrån. Rönnby har alltid varit bra och det kändes som att de hade en bra satsning som jag verkligen ville vara med på.

Du gjorde 40 poäng för Telge under förra säsongen, hur skönt var det att inleda med två mål i debuten för Rönnby?

– Visst det var bara en träningsmatch men det var ändå kul att få visa framfötterna och göra det man är bra på, säger Therese och fortsätter.

– Det var bra tempo i matchen och vi står upp bra. Det var ett bra motstånd och vi lyckas ändå att vinna, så det var en bra match av oss efter att vi bara har tränat ihop i två veckor.

Beskriv dina mål?

– Första målet börjar med att jag lägger över en diagonal till Jonna Sjöberg, sedan hittar hon tillbaka med en diagonal så jag kunde lägga in den i bortre krysset. Det sista mål drog jag en spelare på egen planhalva och sedan kunde jag rulla in den i öppen kasse.

Till sist, vad har du för målsättning med din första säsong i Rönnby?

– Först och främst att komma in i gänget ordentligt. Sedan att komma in i spelet då det är ett nytt spelsystem. Jag vill även hjälpa laget att nå dit vi vill, avslutar Therese Gustafsson.

MATCHFAKTA

Västerås Rönnby – SB Pro 5–3 (2–0, 2–2, 1–1)

Målskyttar Västerås Rönnby: Elin Björkman 2, Therese Gustafsson 2, Angelica Nordfeldt 

 

Powered by Labrador CMS