Khalid Kerchiyev gör efterlängtad comeback när SM avgörs på hemmaplan i Västerås till helgen. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

SM på hemmaplan – då gör Västeråsbrottaren efterlängtad comeback

En av Sveriges mest lovande brottare för några år sedan. Sedan har skador stoppat vidare framfart. Men nu gör Khalid Kerchiyev en efterlängtad comeback – lägligt nog till SM på hemmaplan i Västerås kommande helg.

Publicerad

Skadeproblem har förföljt Västeråsbrottaren Khalid Kerchiyev de senaste åren, något som satt stopp för en av Sveriges mest lovande brottare att mäta sig mot de bästa i världen.

Men nu gör han comeback när hundraårsjubilerande Västerås Brottarklubb arrangerar SM på hemmaplan i Västerås till helgen i Mälarenergi Arena. Han kommer till start i 77 kg.

Även Marcus Selldén, som varit borta på grund av skada sedan 2019, är redo. Marcus ställer upp i 72 kg. Båda ställer upp i den grekisk-romerska stilen.

– De två är mycket intressanta namn som skapar huvudbry hos motståndarna. Bägge två kan gå hela vägen om de har rätt dag. De håller en mycket hög nivå. Och det har sett bra ut på träningarna inför SM, säger VBK-tränaren Kim Frelin i ett pressmeddelande från SM-arrangörsklubben.

– Men, fortsätter Kim, visst finns det en osäkerhet när man inte tävlat på länge.

Även i viktklassen 55 kg har Västerås två toppnamn som nämns i medaljstriden. Det är Hadi Husseini och Antonio Bogdan.

– De kommer garanterat slåss om medaljerna, säger Kim bestämt.

När det gäller fristilen, där Västerås historiskt sett har radat upp medaljer, nämns Naib Itayev som en guldkandidat i 86 kg. Även på den kvinnliga sidan har hemmaklubben två starka namn i form av Fanny Gårdnäs, 53 kg, och Jennica Källberg, 62 kg.

– Det är ett enormt sug att komma till Västerås och SM. Det är det största startfältet på tio år. Närmare 200 brottare kommer att fightas om SM-medaljerna i helgen, berättar tävlingsledaren Christer Persson.

SM avgörs i Mälarenergi Arena. Start fredag klockan 10.30 med damer och fristilen. På lördag är det grekisk-romersk stil, med samma starttid.

Mästerskapet är ett led i arrangörsklubben Västerås Brottarklubbs 100-årsfirande.

Powered by Labrador CMS