Filip Tronêt var en av VSK:s bästa spelare när grönvitt spelade oavgjort mot Jönköpings Södra när Superettan startade om efter sommaruppehållet. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Sen kvittering räddade poäng till VSK

VSK Fotboll stod för en bra insats när Superettan startade om efter ett kort sommaruppehåll. Grönvitt var det spelförande laget men gästande Jönköpings Södra höll på att ta hem segern. Men med en sen 2–2 kvittering kunde VSK rädda en poäng.

Publicerad

VSK Fotboll startade upp höstsäsongen med hemmamatch mot Jönköpings Södra. Det blev en match där VSK stod för en stark insats där grönvitt hade stort bollinnehav. En av VSK:s piggaste spelare för kvällen var Filip Tronêt som säger så här om matchen.

– Jag tycker att vi gör en bra match och jag tycker att vi förtjänade tre poäng idag. Vi var det bättre laget över 90 minuter. De fick en billig frispark i första halvlek som de tyvärr gör ett fint mål på, säger Tronêt och fortsätter.

– Jag tyckte ändå att vi fortsatte att gnugga på och för spelet, de slår några långbollar som var halvfarliga annars skapade de ingenting.

Du fick sedan göra ett riktigt snyggt kvitteringsmål i första halvlek, berätta om det.

– Jag försökte bara att få ett hårt skott på mål, jag fick på en bra träff som gick upp i första hörnet ribba in. Det var skönt och kul att få göra mål igen.

VSK fortsatte sedan att ta tag i matchen i den andra halvlek och förde spelet i stora delar av halvleken.

– Det kändes bra hela tiden och vi flyttade bollen bra och tröttade ut dem. Vi skapade några bra chanser men tyvärr fick vi inte in bollen, sedan lyckades de göra 1–2 i slutet. Men det var starkt av oss att komma tillbaka och kvittera direkt efter och det var skönt att vi fick med oss en poäng.

Ni möter Jönköping på bortaplan om en vecka, är det läge för en tre poängare då?

– Vi behöver plocka tre poängare nu för att säkra platsen i mitten på tabellen, men det är många platser kvar, avslutar Filip Tronêt.

MATCHFAKTA, Superettan

Västerås SK – Jönköpings Södra 2–2 (1–1, 1–1)


 

Målskyttar VSK: Filip Tronêt, Karwan Safari

Powered by Labrador CMS