Sen kvittering räddade poäng till VSK

VSK Fotboll stod för en bra insats när Superettan startade om efter ett kort sommaruppehåll. Grönvitt var det spelförande laget men gästande Jönköpings Södra höll på att ta hem segern. Men med en sen 2–2 kvittering kunde VSK rädda en poäng.

  • Publicerad 22:13, 16 jul 2019

VSK Fotboll startade upp höstsäsongen med hemmamatch mot Jönköpings Södra. Det blev en match där VSK stod för en stark insats där grönvitt hade stort bollinnehav. En av VSK:s piggaste spelare för kvällen var Filip Tronêt som säger så här om matchen.

– Jag tycker att vi gör en bra match och jag tycker att vi förtjänade tre poäng idag. Vi var det bättre laget över 90 minuter. De fick en billig frispark i första halvlek som de tyvärr gör ett fint mål på, säger Tronêt och fortsätter.

– Jag tyckte ändå att vi fortsatte att gnugga på och för spelet, de slår några långbollar som var halvfarliga annars skapade de ingenting.

Du fick sedan göra ett riktigt snyggt kvitteringsmål i första halvlek, berätta om det.

– Jag försökte bara att få ett hårt skott på mål, jag fick på en bra träff som gick upp i första hörnet ribba in. Det var skönt och kul att få göra mål igen.

VSK fortsatte sedan att ta tag i matchen i den andra halvlek och förde spelet i stora delar av halvleken.

– Det kändes bra hela tiden och vi flyttade bollen bra och tröttade ut dem. Vi skapade några bra chanser men tyvärr fick vi inte in bollen, sedan lyckades de göra 1–2 i slutet. Men det var starkt av oss att komma tillbaka och kvittera direkt efter och det var skönt att vi fick med oss en poäng.

Ni möter Jönköping på bortaplan om en vecka, är det läge för en tre poängare då?

– Vi behöver plocka tre poängare nu för att säkra platsen i mitten på tabellen, men det är många platser kvar, avslutar Filip Tronêt.

MATCHFAKTA, Superettan

Västerås SK – Jönköpings Södra 2–2 (1–1, 1–1)


 

Målskyttar VSK: Filip Tronêt, Karwan Safari

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING