Dubbla pokaler och seger i det andra racet. Det blev en drömstart för västeråsaren Emil Skärås och Hans Holmlund i mästerskapet GT4 Scandinavia. I bakgrunden deras Toyota GR Supra GT4. Foto: Toyota Gazoo Racing Sweden

Seger direkt för Emil Skärås i nya satsningen

Emil Skärås fick en drömstart på sin nya satsning med Toyota och mästerskapet GT4 Scandinavia. Tillsammans med Hans Holmlund vann han ett av premiärracen i pro/am-klassen på Drivecenter Arena i Fällfors i helgen. – Det är alltid roligt med en bra start, säger den 23-årige västeråsaren.

Publicerad

Efter många år i internationell miljö och på välkända racerbanor i framför allt södra Europa är det i år en svensk satsning som gäller för Europamästare och VM-trea i karting.

Emil Skärås är en del av det nya teamet Toyota Gazoo Racing Sweden, där han tävlar tillsammans med dalkarlen Hans Holmlund i prom/am-klassen i mästerskapet GT4 Scandinavia. Alltså fortsatt inom sportbilsspåret efter fjolårets körning i Porsche Carrera Cup i Italien.

Och duon dick en smakstart på säsongen uppe i norr i Fjällfors, fem mil nordväst om Skellefteå.

Efter premiärhelgen på Drivecenter Arena delar Toyota Gazzo Racing Sweden ledningen i GT4 Scandinavia efter en tredjeplats och en seger.

– En drömstart, tyckte båda förarna efter den lyckade debuten i mästerskapet enligt ett pressmeddelande från teamet Toyota Gazoo.

Efter starka kvalinsatser av båda förarna i deras Toyota GR Supra GT4 – Skärås kvalade tvåa bland proi-förarna där han endast var 28 tusendelar bakom Daniel Roos i Alfab Racings McLaren 570s – blev det alltså pallen i båda racen.

– Jag är både glad, tacksam och stolt över vad vi levererade tillsammans hela gänget. Vi kommer till start i en helt ny bil, helt ny sammansättning som team och vi gjorde jättebra ifrån oss på en bana som varken jag eller Emil tävlat på tidigare, sa Holmlund.

Skärås fyllde i:

– Det är alltid roligt med en bra start och det här blev verkligen en lyckad premiär. Vi hade bra fart i bilen hela helgen och med delad ledning i mästerskapet ser vi självklart fram emot nästa deltävling.

Efter ett första race med en hel del dramatik och säkerhetsbil bytte Toyota-teamet bromsar och gjorde ytterligare några små justeringar på bilen till det andra racet. Det blev perfekt. Holmlund tog täten från pole position och lämnade över till Skärås som utan problem kunde hålla konkurrenterna bakom sig. Därmed var den första Toyota-segern i GT4 Scandinavia ett faktum.

Nästa deltävling i mästerskapet avgörs i Karlskoga 21–22 augusti.

– Den här resan har bara börjat, säger han och avslutar: Vi är inte med för att delta utan för att matcha mot de tuffaste.

Skärås och Holmlunds Toyota GR Supra GT4 under racet på Drivecenter Arena i Fällfors. Foto: Magnus Jakobsson
Pokal och krans efter segern. Foto: Magnus Jakobsson

Resultat GT4 Scandinavia

GT4 Scandinavia, Drivecenter Arena Fällfors, 18-19 juni.

PRO/AM-klassen, race 1.

1. Lestrup Racing Team (Joakim Walde, Victor Bouveng), BMW M4 GT4

2. Alfab Racing (Erik Behrens, Daniel Roos), McLaren 570s

3. Toyota Gazoo Racing Sweden (Emil Skärås, Hans Holmlund), Toyota GR Supra GT4

Race 2:

1. Toyota Gazoo Racing Sweden (Emil Skärås, Hans Holmlund), Toyota GR Supra GT4

2. Alfab Racing (Erik Behrens, Daniel Roos), McLaren 570s

3. Lestrup Racing Team (Joakim Walde, Victor Bouveng), BMW M4 GT4

Åtrstående racehelger: 

► 21–22 augusti: Gelleråsen Arena, Karlskoga

► 4–5 september: Scandinavian Raceway, Anderstorp

► 1–2 oktober: Mantorp Park, Mantorp

Powered by Labrador CMS