Oskar Ekh var tongivande när Aros Basket via 83–76 hemma mot Södertälje klev upp på tvåsiffrigt i antalet segrar den här säsongen i Basketettan. Foto: BJARNEFELDT PHOTOGRAPHY

Säsongens tionde seger när Aros Basket vände och vann

Tionde segern av tolv möjliga. Aros Baskets succésäsong i Basketettan bara fortsätter.

Aros Basket fortsätter att gå som tåget under debutsäsongen i Basketttan
Segern borta mot Fryshuset förra helgen följdes upp med en ny triumf på hemmagolv i Kristiansborgshallen senaste helgen.

Men det satt hårt åt.

Gästande Södertälje BBK öppnade piggt och rev ner flertalet offensiva returer och satte flera trepoängare vilket resulterade i en bortaledning i halvtid, 43–40.

Aros kom dock tillbaka och vann tredje perioden med sex poäng och hade en ledning med 63–60 inför den fjärde och sista perioden.

Där gjorde Södertälje åter ett ryck och hade ledningen med fem poäng när sex minuter återstod av matchen.

Men en Aros-timeout gjorde susen. Efter den kom hemmalaget ut fast beslutet att vinna tillställningen och visade prov på stark moral. 13–1 under de återstående minuterna av matchen gav slutresultatet 83–76 och därmed är Aros Basket nu uppe på tvåsiffrigt i antal segrar denna debutsäsong i Basketettan.

– Vi har en del spelare borta av olika anledningar så vi var förberedda på att det skulle bli en tuff match. Vi tvingades göra ett par justeringar i försvarsspelet för att få stopp på Södertälje och det lyckades vi till slut med, säger Aroscoachen Kristian Murholt.

64 av Aros totalt 83 poäng gjordes av Oskar Ekh (42 poäng, 4 returer, 4 assist) och Alexander Lundqvist (22 poäng, 10 returer, 5 assist).

Returmöte mot Södertälje redan till helgen.