Marcus Bergman jublar efter att han avgjort matchen i förlängningen. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Paananen: "Vi ska vara väldigt glada att vi har två poäng"

VIK var illa ute mot Björklöven. Men mirakulöst lyckas man få till en vändning efter bjudningar från gästerna. VIK:s tränare Thomas Paananen var inte speciellt nöjd med kvällens match och han hade svårt att förstå att gulsvart tagit en ny seger. – Det knappt att man vet hur det har gått till så här efteråt, säger Paananen till Västerås Tidning.

Publicerad

Björklöven har varit lite av ett spöke för VIK. Umeålaget var på väg mot säsongens tredje raka seger mot gulsvart innan gästerna bjöd in VIK i matchen igen. Mikael Fryklund lobbade in kvitteringen i slutet av tredje perioden, en puck som skulle gått en bra bit över men gästernas målvakt Oscar Masiello fumlade in pucken i egen bur. I förlängningen kunde Marcus Bergman avgöra matchen när han gjorde 5–4 till gulsvart. Trots segern var tränaren Thomas Paananen missnöjd med lagets insats.

– Det var ingen bra prestation överhuvudtaget, men det är något i den här gruppen som gör att vi lyckas att vinna matchen. Det är en jättestyrka för det går ut på att vinna hockeymatcher. Första tio i andra perioden var bra, annars var det Björklövens match helt och hållet. Vi ska vara väldigt glada att vi har två poäng idag.

Ändå en viktig seger efter er matchlediga helg?

– Vi hade ett mini break på fem dagar. Styrkan var att vi var heta i powerplay och gjorde några mål där och sedan var det några bjudningar från Björklöven som gör att vi kommer in i matchen. Annars så tycker jag att Björklöven gjorde en bra match, men det är ändå starkt att vi vinner matchen och det är så man får se på det så här efteråt.

Vad är det som gör att ni har det lite svårare mot Björklöven, eller är det bara tillfälligheter?

– Jag tror det, jag vill tro det i varje fall. Men Björklöven är ett bra lag och jag hade tippat dem högt upp i tabellen och de gör en jättebra bortamatch och gör det svårt för oss också. Men vårt spel var inte bra idag, det är för omständigt och vi vinner för lite dueller och hade inte farten som vi haft tidigare. Men vi vann matchen och det är de som det går ut på, avslutar Thomas Paananen.

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

VIK – Björklöven 5–4 (1–1, 2–2, 1–1, 1–0) SD

Första perioden: 1–0 (11.34) Fredrik Hetta (Alexander Lindelöf, Mikael Frycklund) spel fem mot fyra, 1–1 (14.27) August Tornberg (Fredric Andersson, Sebastian Selin) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (13.01) Johan Skinnars (Mikael Frycklund), 3–1 (15.16) Alexander Lindelöf (Marcus Bergman, Kalle Östman), 3–2 (18.05) August Tornberg (Sebastian Selin, Fredric Andersson) spel fem mot fyra 3–3 (18.55) David Lindquist (Jacob Peterson).

Tredje perioden: 3–4 (09.16) Emil Lundberg (David Lindquist, Fredrik Andersson), 4–4 (13.35) Mikael Frycklund (Alexander Lindelöf, Fredrik Johansson)

Sudden: 5–4 (04.01) Marcus Bergman (Alexander Younan).

Skott: 28–38 (7–10, 10–10, 8–13, 3–5)

Publik: 3 037

Powered by Labrador CMS