Paananen: "Vi ska vara väldigt glada att vi har två poäng"

VIK var illa ute mot Björklöven. Men mirakulöst lyckas man få till en vändning efter bjudningar från gästerna. VIK:s tränare Thomas Paananen var inte speciellt nöjd med kvällens match och han hade svårt att förstå att gulsvart tagit en ny seger. – Det knappt att man vet hur det har gått till så här efteråt, säger Paananen till Västerås Tidning.

  • Publicerad 22:28, 12 dec 2018

Björklöven har varit lite av ett spöke för VIK. Umeålaget var på väg mot säsongens tredje raka seger mot gulsvart innan gästerna bjöd in VIK i matchen igen. Mikael Fryklund lobbade in kvitteringen i slutet av tredje perioden, en puck som skulle gått en bra bit över men gästernas målvakt Oscar Masiello fumlade in pucken i egen bur. I förlängningen kunde Marcus Bergman avgöra matchen när han gjorde 5–4 till gulsvart. Trots segern var tränaren Thomas Paananen missnöjd med lagets insats.

– Det var ingen bra prestation överhuvudtaget, men det är något i den här gruppen som gör att vi lyckas att vinna matchen. Det är en jättestyrka för det går ut på att vinna hockeymatcher. Första tio i andra perioden var bra, annars var det Björklövens match helt och hållet. Vi ska vara väldigt glada att vi har två poäng idag.

Ändå en viktig seger efter er matchlediga helg?

– Vi hade ett mini break på fem dagar. Styrkan var att vi var heta i powerplay och gjorde några mål där och sedan var det några bjudningar från Björklöven som gör att vi kommer in i matchen. Annars så tycker jag att Björklöven gjorde en bra match, men det är ändå starkt att vi vinner matchen och det är så man får se på det så här efteråt.

Vad är det som gör att ni har det lite svårare mot Björklöven, eller är det bara tillfälligheter?

– Jag tror det, jag vill tro det i varje fall. Men Björklöven är ett bra lag och jag hade tippat dem högt upp i tabellen och de gör en jättebra bortamatch och gör det svårt för oss också. Men vårt spel var inte bra idag, det är för omständigt och vi vinner för lite dueller och hade inte farten som vi haft tidigare. Men vi vann matchen och det är de som det går ut på, avslutar Thomas Paananen.

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

VIK – Björklöven 5–4 (1–1, 2–2, 1–1, 1–0) SD

Första perioden: 1–0 (11.34) Fredrik Hetta (Alexander Lindelöf, Mikael Frycklund) spel fem mot fyra, 1–1 (14.27) August Tornberg (Fredric Andersson, Sebastian Selin) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (13.01) Johan Skinnars (Mikael Frycklund), 3–1 (15.16) Alexander Lindelöf (Marcus Bergman, Kalle Östman), 3–2 (18.05) August Tornberg (Sebastian Selin, Fredric Andersson) spel fem mot fyra 3–3 (18.55) David Lindquist (Jacob Peterson).

Tredje perioden: 3–4 (09.16) Emil Lundberg (David Lindquist, Fredrik Andersson), 4–4 (13.35) Mikael Frycklund (Alexander Lindelöf, Fredrik Johansson)

Sudden: 5–4 (04.01) Marcus Bergman (Alexander Younan).

Skott: 28–38 (7–10, 10–10, 8–13, 3–5)

Publik: 3 037

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING