Ny supervändning av VIK

Bara dagar efter den senaste supervändningen var det dags igen. Ikväll var det Leksand som fick se VIK går från underläge till seger efter en urstark sistaperiod.

Publicerad

Under torsdagskvällen mötte VIK Leksand på bortaplan i Tegera Arena.

Första målet i matchen gjordes av VIK:s Lukas Zetterberg i spel 5 mot 3. Därefter tog leksingarna över matchen.

Första perioden slutade 2–1 till Leksand och inför tredje perioden ledde dalalaget med 3–2.

Men, precis som i matchen mot AIK i tisdags svarade VIK för en mäktig vändning i den tredje perioden.

3–3 gjordes av Marcus Bergman efter 8.21. Och när klockan stod på 11.44 kunde Lukas Zetterberg med sitt andra mål för kvällen fullborda vändningen och ge VIK ledningen.

Spiken i kistan kom sedan när Jimme Jansson tryckte in ett femte mål för VIK. Då stod klockan på 15.39.

När Leksand därefter chansade genom att spela 6 mot 5 kunde VIK genom William Wikman fullända supervändningen och att göra 6–3 i öppen kasse.

Leksands IF-VIK Hockey: 3–6

Första perioden: 0–1 (8.18) Lukas Zetterberg (Alexander Lindelöf, Mikael Frycklund), spel fem mot tre, 1–1 (11.23) Martin Karlsson (Mattias Ritola, Johan Porsberger), spel fem mot fyra, 2–1 (18.33) David Rundqvist (Thomas Valkvae-Olsen).

Andra perioden: 2–2 (10.22) Kalle Östman (Kenny Källström), 3–2 (15.06) Johan Porsberger (Kevin Schulze, Linus Persson), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–3 (8.21) Marcus Bergman (Alexander Younan, Kalle Östman), 3–4 (11.44) Lukas Zetterberg (Sebastian Benker, Acke Ringström), 3–5 (15.39) Jimmie Jansson (Isac Skedung, Anton Svensson), 3–6 (18.47) William Wikman (Mikael Frycklund, Anthon Eriksson), mål i tom bur.

Skott: 28–33 (8–11, 13–14, 7–8).

Utvisningar, LIF: 5x2. VIK: 3x2.

Domare: Johan Nordlöf.

Publik: 4400.