Nyförvärvet Mattias Beck visade att han blir att räkna med den här säsongen. Beck klev fram och satte den avgörande straffen när VIK besegrade Almtuna i säsongens första träningsmatch. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Mattias Beck: "Jag tycker att det var en kanonmatch"

VIK inledde säsongens träningsmatchande med en 2–1 seger över seriekollegan Almtuna. Det krävdes straffar för att få ett avgörande i ABB Arena och där klev nyförvärvet Mattias Beck fram och satte det avgörande målet.

Publicerad

Efter en hård försäsong har VIK spelat sin första träningsmatch. Gulsvart inledde piggt och bjöd på ett riktigt fint spel i den första perioden. Dock var det gästerna som tog ledningen med 0–1 där meriterade Tony Mårtensson hittade rätt bakom den annars utmärkte VIK–keepern Marcus Dahlbom.

Tempot gick ner en aning i den andra perioden och Almtuna kom in lite mer i matchen. I den tredje perioden växlade VIK upp igen och tog över spelet och kunde tillslut även kvittera genom Jesper Cederberg.

Matchen gick sedan till förlängning där VIK fick ett gyllene läge att spela 4 mot 3 under två minuter. Men det vill sig inte riktigt och matchen fick avgöras på straffar. Där klev nyförvärvet Mattias Beck fram och avgjorde matchen i den sista straffomgången.

– Det var kul, speciellt när det är första matchen på hemmaplan och att vi fick vinna. Vi vill vinna träningsmatcherna, så är det, säger Mattias Beck.

Hur skönt är det att vara igång?

– Äntligen få lira match, det är kul. Vi har tränat på bra i två veckor och det var kul att testa vingarna.

I första perioden bjöd ni på bra spel och tryckte ner Almtuna, vad säger du om perioden?

– Vi gjorde mycket av det som hade snackat om och det som vi ville fokusera på i den här matchen. Framför allt i spelet utan puck och sätta press och inte ge dem så mycket tid. Jag tycker att det fungerade bra och alla jobbade hårt och så mycket som vi orkade.

I andra perioden gick kvalitén ner, började tröttheten att smyga på?

– Det är lite så, i träningsmatcher mattas det lite och det är av förklarliga skäl då vi inte har spelat några matcher. Det tar några matcher innan vi har det där i oss, säger Beck och fortsätter.

– Jag känner att det finns ett stort driv i gruppen som har kommit med sedan förra året. Det är kul att få hänga på en sån grupp.

Du är ny för säsongen, vad har du hunnit få för intryck av spelarna i truppen?

– Som jag säger är det drag i grejerna, det märker man och det är inspirerande för en annan som kommer som ny att komma in i den här gruppen.

Hur summerar du den första träningsmatchen?

– De vi ville se fick vi se där ute, sedan finns det alltid förbättringar att göra. Men jag tycker att det var en kanonmatch efter de förutsättningar som vi hade, avslutar Mattias Beck.

MATCHFAKTA

VIK – Almtuna 2–1 (0–1, 0–0, 1–0, 1–0) Efter straffar

Mål: 0-1 (17.14) Tony Mårtensson, 1-1 (50:27) Jesper Cederberg (Fredrik Johansson) 

Avgörande straff: Mattias Beck

Skott: 27-19
Utvisningar: VIK: Almtuna: 3x2

Powered by Labrador CMS