Landslagsspelaren Jesper Jonsson lämnar Hammarby IF för VSK Bandy. Foto: VSK Bandy

Landslagsspelare förstärker VSK Bandy

Landslagsspelaren Jesper Jonsson lämnar Hammarby IF för VSK Bandy. – Det känns som en nytändning för min egen del och det ska bli jäkligt roligt att spela i VSK, säger anfallsspelaren om valet av VSK.

  • Publicerad 09:07, 9 maj 2019

Jesper Jonsson placerade sig på tionde plats i grundseriens skytteliga den senaste säsongen, och sjätteplats i den totala poängligan.

Nu väljer han att byta grönvitt mot grönvitt, Stockholm till Västerås och mesta mästarlaget VSK.

– Det känns som en nytändning för min egen del och det ska bli jäkligt roligt att spela i VSK. Allt ifrån bra förutsättningar med hall och bra träningsmöjligheter till ett bra lag med bra tränare. Jag vill verkligen se om jag kan utvecklas ännu mer, säga han till VSK:s hemsida.

Jesper Jonsson har sex säsonger i Hammarby IF bakom sig, och innan dess fyra säsonger i Vetlanda BK.

– Det var ett tufft beslut att ta och det har varit några tuffa dagar här. Jag har haft väldigt kul och trivts jättebra i Hammarby. Nu kommer jag till VSK som är ett bra lag som alltid är långt fram i turneringarna och under slutspel. Det är ett spännande gäng där jag hoppas kunna bidra så att vi blir ännu bättre i år.

En av anledningarna till att Jesper Jonsson väljer VSK Bandy är möjligheten att vinna titlar.

– Det är min största drivkraft som idrottsmänniska, jag vill vinna och jag kommer gör allt för att vinna. Jag ser att vi kan vinna med VSK och därav kändes valet också helt rätt. Utifrån mig själv och vad som är bäst för mig bandymässigt så ser jag VSK som ett väldigt bra lag att utvecklas i.

VSK Bandys sportchef Ted Andersson är nöjd:

– Vi är väldigt glada att ha gjort klart med Jesper Jonsson. Vi har värvat två spelare av landslagsklass och vet att frågor om ekonomin dyker upp. Försäljningen av Simon Jansson gav oss möjlighet, och även tvingade oss, att agera då vi alltid ska vara med att slåss om titlar, säger Ted Andersson till klubbens hemsida, och fortsätter:

– Klubben är oerhört tacksam för att spelartruppen har valt att hjälpa föreningen i ett utsatt ekonomiskt läge. VSK Bandy har i nuläget gjort besparingar på herrverksamheten på 1,2 miljoner kronor för kommande säsong jämfört med föregående.

Kontraktet med Jesper Jonsson är skrivet på två år.

Det här är Jesper Jonsson

Född: 19 april 1991

Moderklubb: Åby/Tjureda IF

Övriga klubbar: Vetlanda BK, Hammarby IF

Kontraktslängd: 2 år.

Aktuell: Landslagsman som lämnar Hammarby för VSK.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING