KSA Västerås kamplag på SM. Från vänster: Tintin Jennsjö, Anton Dahl, William Wikström, Erwin Hörnell och Frida Söderhjelm. Stående framför: Anna Aukland. Foto: KSA

KSA Västerås stora SM-succé

Med både bredden och toppen kom också den givna framgången. KSA Västerås gjorde starkt avtryck när SM i taekwondo avgjordes förra helgen och blev andra bästa klubb i mästerskapet med bland annat sex guld. – Att som enda svenska klubb på ett SM få hem guld från samtliga grenar känns väldigt bra, säger klubbens ordförande Michael Brännback.

Publicerad

Borlänge och Maserhallen stod som värd för årets säsongsavslutning och tillika svenska mästerskap i taekwondo.

SM sträckte sig över två dagar och lockade 500 deltagare från hela landet för att göra upp om gulden i olympisk sparring, mönster och freestyle mönster.

KSA Västerås ställde upp i samtliga grenar och när dammet lagt sig på söndag kväll så hade sex SM-guld bärgats till Västerås äldsta taekwondoklubb.

KSA blev även den enda klubben som fick svenska mästare i alla tre grenarna.

Lördagen handlade om den största grenen, olympisk sparring. KSA ställde upp med Frida Söderhjelm, Anna Aukland, Anton Dahl och Erwin Hörnell.

Starkast resultat stod Frida Söderhjelm för då hon för fjärde elittävlingen i rad körde över allt motstånd och vann sitt första SM-guld.

Som grädde på moset så valdes hon till ”Bästa fighter” i damklassen för kadetter.

– Helt otroligt starkt resultat för en tjej som har kämpat extremt hårt tillsammans med kamplaget och coacherna under hela säsongen. Även resten av KSA-gänget gjorde fantastiska insatser med brons för Anna och Anton och en glimrande stark insats av Erwin i sina matcher, säger klubbens stolta ordförande Michael Brännback.

Coacher för kamplaget var Tintin Jennsjö och William Wikström som vid slutet av dagen var lika glada som matta av den enorma adrenalinkicken som en tävlingsdag likt SM innebär.

På söndagen handlade om de två tekniska grenarna mönster och freestyle mönster.

I freestyle blandas taekwondotekniker med tricking och akrobatik till musik, berättar Michael Brännback. Grenen växer starkt och KSA är en av få klubbar i Sverige som erbjuder freestyle på programmet. Truppen bestod av Alicia Brännback, Daniel Chan, David Chan, Kevin Hy, Siri-Li Lundberg och Edvin Segerud.

EM-silvertjejen Alicia ställde upp i fyra grenar och visade att hon är en av Sveriges absoluta starkaste spelare med guld i samtliga grenar.

Det var sjätte året i rad som Västeråstjejen tog SM-guld och hon valdes även av domarna till SM:s bästa dam i slutet av tävlingen.

Snacka om fullträff för Brännback, som även är nominerad i kategorin Årets unga tjej till Ungdomsidrottsgalan i Bombardier arena i slutet av januari.

KSA:s sista SM-guld gick till David Chan som tog en övertygande vinst i freestyle i tuff konkurrens där även klubbkompisarna Daniel och Kevin tog medaljer i klassen.

Siri-Li fick ett brons i par med Kevin och Edvin, som gjorde sitt första SM, fick med sig ett silver hem i parklassen efter en fin debut.

Coacherna kunde vid dagens slut stänga säsongen med ett leende på läpparna då tävlingslaget även blev SM:s andra bästa klubb.

– Satsningen fungerar, den väg vi har valt med föreningen och fokus på att träna hela taekwondon istället för att bara välja delar ger verkligen resultat, säger Michael Brännback, och fortsätter:

– Som enda svenska klubb att på ett SM få hem guld från samtliga grenar (sparring, mönster och freestyle mönster) känns väldigt bra. Att vi gör det med en så pass ung och oerfaren trupp gör det hela bara ännu mer speciellt.

Nu väntar säsongsavslutning hemma innan allt drar igång igen i januari med NM i Oslo.

Frida Söderhjelm körde över allt motstånd och vann sitt första SM-guld. Hon valdes även till ”Bästa fighter” i damklassen för kadetter. Foto: KSA
Anna Aukland på sin väg mot bronset. Foto: KSA
Alicia Brännback med sina fyra SM-titlar. Hon blev dessutom utsedd av domarna till hela mästerskapets bästa dam. Foto: KSA
KSA:s mönstertrupp på SM. Från vänster: Siri-Li Lundberg, Daniel Chan, David Chan Kevin Hy. Infälld: Edvin Segerud. Foto: KSA
Erwin Hörnell (röd väst) stod för glimrade insatser under SM. Foto: KSA
Powered by Labrador CMS