Thomas Askebrand blir ny huvudtränare i VSK Fotboll. Foto: Stefan Lindgren / Andreas Nilsson

Klart: Han blir ny tränare för VSK

VSK Fotboll har gjort klart med ny huvudtränare inför säsongen 2020. Thomas Askebrand har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2+1 år med föreningen. – Det känns fantastiskt bra, jag har fått ett väldigt bra mottagande och ser fram emot nästa säsong med tillförsikt, säger 51-åringen till klubbens hemsida.

Publicerad

Thomas Askebrand inledde sin tränarkarriär efter att han blev tvungen att lägga av som fotbollsspelare på grund av skador. Göteborgaren har sedan dess tränat klubbar som Falkenbergs FF, GAIS och Östers IF.

Närmast kommer 51-åringen från Örgryte IS där han bland annat var tränare för Emil Skogh och David Engström som finns i VSK:s trupp idag. Under sina två år i ÖIS blev det en fjärde- och en sjundeplats i Superettan. Totalt sett har Thomas gjort tio säsonger i Superettan, nu är han sugen på att ta nästa steg.

– En av mina styrkor som tränare är att bygga lag. Jag strävar efter att utveckla laget och jag känner att det finns en bra stomme i denna trupp som är utvecklingsbar. Jag hoppas kunna bidra med en god känsla i både trupp och förening. En nyckel i att lyckas med det är att alla mår bra och trivs, känner laget att de har en bra vardag och mår bra leder det till bra resultat och kontinuitet, säger Thomas.

Klubben fortsätter nu arbetet med att sätta övrig tränarstab.

Powered by Labrador CMS