Elin Cederroos med sina världsmästarbälten för organisationerna WBA och IBF. Den 14 september på en gala i Los Angeles har Västeråsboxaren chansen att ta de andra två tyngsta också, WBC och WBO. Foto: Karl-Henrik Grön

Klart: Då avgörs Cederroos superfajt

Efter många turer – nu är det klart. Den 14 september i Los Angeles går Västeråsboxaren Elin Cederroos äntligen sin superfajt om fyra världsmästarbälten mot Franchón Crews-Dezurn. – Det känns väldigt skönt, säger Cederroos till Västerås Tidning på onsdagsförmiddagen.

Publicerad

Det är klart att det varit jobbigt när det ändrats fram och tillbaka

Matchen som först var planerad att gå på en stor gala i Miami i juni ställdes då in på grund av ett covidfall i huvudmatchen.

Nytt preliminärt datum blev satt till augusti, men det blev inte heller av.

Förra veckan tycktes 11 september vara det nya riktmärket.

Men nu, fjärde gången gillt, talar allt för att det den 14 september äntligen blir match i ett spektakulärt möte i supermellanviktsklassen.

BK Rapid-boxaren Elin Cederroos, som har IBF- och WBA-titlarna, ställs mot amerikanskan Franchon Crews-Dezurn som har de andra två tyngsta bältena i boxningsvärlden, WBC och WBO.

– Det är några smådetaljer som återstår. Jag skickar in mitt pass idag till ambassaden och så fort vi får tillbaka det med stämplat visum så åker vi till LA, förhoppningsvis i början på nästa vecka, säger Elin Cederroos.

Galan blir i ett mindre format i en teaterlokal i Los Angeles.

– Det blir inte den största plattformen, men det är fortfarande under samma promotor Golden Boy och Triller Fight Club.

Hur känns det med alla turer som varit?

– Det är klart att det varit jobbigt när det ändrats fram och tillbaka. Framför allt har det blivit trixigt med träningsupplägget. Jag hade en liten dipp under sommaren, men de senaste veckorna har det ändå känts som att det varit en större chans att det verkligen ska bli av i september och då har jag kunnat lägga upp träningen efter det. Det har gått bra och det känns riktigt bra i kroppen, säger Cederroos, och fortsätter:

– Det känns väldigt skönt att det äntligen blir av nu. Vi behöver gå match nu när man tränat så hårt och länge under pandemin. Jag är laddad och redo.

Powered by Labrador CMS