Karwan Safari och Dennis Persson jublar efter VSK:s 1–0 mål mot Umeå FC. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Karwan Safari var glödhet när VSK vann över Umeå

VSK Fotboll ångar på mot Superettan. Idag svarade grönvitt för en av säsongens bästa insatser då man vann över topplaget Umeå FC med 3–1 hemma på Solid Park Arena. Tvåmålsskytten Karwan Safari var nöjd efter matchen. – Men med allt stöd jag har haft runt omkring mig visste jag att det skulle lossna, säger matchvinnaren till Västerås Tidning.

Publicerad

VSK har skaffat sig ett drömläge inför de avslutande omgångarna i Norrettan. I och med att Carlstad återigen tappade poäng (2–2 mot Akropolis) så ryckte VSK i tabellen och leder nu serien med 5 poäng före den nya tvåan Syrianska.

Umeå började starkt i första halvleken och kunde mycket väl ha varit i ledningen. Men VSK var sylvassa i sina spelvändningar och Karwan Safari kunde utnyttja en av dessa när han gav VSK ledningen med 1–0 i den 29:e minuten.

I andra halvlek tar VSK över rejält och dominerade spelet vilket gav utdelning då grönvitt utöka ledningen till 3–0 genom mål av Filip Tronêt och Karwan Safari. Umeå tilläts att reducera i slutet men de var aldrig nära att hota VSK denna söndag.

– Vi slog ett lag som vi förlorade mot under vårsäsongen, likadant mot Carlstad och nu har vi 6 poäng på de här matcherna vilket betyder att vi är riktigt starka. I andra halvlek spelar vi ut motståndarna utan stress och jag tror att publiken gillade den här matchen, säger Karwan Safari till Västerås Tidning.

Det var en bra match och Umeå var inte ofarliga, vad säger du om motståndet?

– Verkligen inte, när vi mötte dem på bortaplan kände man redan då att de var ett topplag. Umeå är ett av de bättre lagen i serien, men idag säger resultattavlan 3–1 till oss vilket betyder att vi är något stepp bättre än dem.

Umeå tryckte på i första halvlek och sedan fick du sätta 1–0, hur viktigt var det?

– De hade nog tio hörnor inom loppet av två minuter och en nick precis utanför stolpen. Sedan räddade Anton (Fagerström) oss några gånger, men sedan började vi att spela fotboll efter backen. Då fick vi några klapp klapp och tillslut fick Dennis (Persson) bollen i djupet. Det enda jag tänkte då var att snälla lägg den framför mig så jag kan slänga in bollen. Han lade den perfekt och det fanns inget att klaga på och man såg på mitt firande att det var riktigt skönt.

I andra halvlek tog ni över spelet totalt.

– Det var psykologiskt att få första målet på dem. Sedan gjorde tränaren ett taktiskt drag efter att vi i den 40:e minuten märkte att deras mittback fick vända spelet lite för enkelt och då fick jag kliva upp och ställe mig på honom. Då kunde de inte vända på honom och då fick mittfältet kliva upp ett steg till och då blev jag betydligt fräschare offensivt och det gynnade laget.

Du fick sätta spiken i kistan på du gjorde 3–0 målet, beskriv målet?

– Det var likadant där. Först gjorde Emir (Smajic) ett riktigt bra jobb på egen planhalva och lägger ut bollen till Filip och då förstod jag vart bollen kommer att hamna. Jag tänkte bara att jag skulle göra mig så stor som möjligt då jag hade två spelare runt mig sedan nickade jag in bollen och det var skönt att få göra två mål idag.

Var det extra skönt med tanke på att du haft det lite trögt med målskyttet?

– Ja absolut, en forward ska göra mål för att han ska må bra. Men med allt stöd jag har haft runt omkring mig visste jag att det skulle lossna. Det är stödet som gör att jag orkar prestera på planen, det hade varit jobbigare om inte laget hade tagit poäng. Nu är vi obesegrade på några matcher och jag bryr mig inte så mycket om jag inte gör mål så länge laget gör mål. Nu har vi gjort sju mål på tre matcher och jag hörde att Carlstad kryssade idag. Nu är det bara tio finaler kvar, avslutar Karwan Safari.

MATCHFAKTA

VSK FOTBOLL – UMEÅ FC 3–1 (1–0, 2–1)Målskyttar VSK: Karwan Safari 2, Filip Tronet

Powered by Labrador CMS