Jonna Sjöberg klev fram och säkrade segern för Rönnby. Med två mål i matchen mot Warberg var Sjöberg banans klart bästa spelare för dagen. Foto: Stefan Lindgren×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Jonna Sjöberg blev matchvinnare för Rönnby

Rönnby tog en mycket viktig vinst när Warberg besegrades med 4–2 hemma i Bombardier Arena. Trots ett stort spelövertag hade Rönnby stora problem med sin effektivitet, den som lyckades bäst var tvåmålsskytten Jonna Sjöberg.

Publicerad

Rönnby tog ett stort steg mot att säkra slutspelsplatsen i och med 4–2 segern över Warberg. En match som var målmässigt jämn men där Rönnby förde spelet i stora delar av matchen. Chanser skapades men det där lilla extra saknades i det avgörande lägena. Så här sammanfattar Jonna Sjöberg dagens match.

– Vi hade mycket boll idag och det kändes stabilt väldigt länge men ändå ledde vi med bara 3–1. Sedan gjorde de 3–2 och det blev lite skakigt inför sista perioden. Jag tycker ändå att vi reder ut det snyggt i slutet. Vi gjorde bara fyra mål men hade kunnat gjort betydligt fler, säger Sjöberg.

I andra perioden skapade ni otroligt många chanser men hade dålig utdelning, vad tror du det beror på att ni inte lyckades förvalta alla lägen?

– Man kanske blir lite nonchalant i slutet när vi hade ett så stort tryck. Det kanske blir så när man har så många lägen, jag tycker att det känns att det blir nonchalant i det sista lilla och det behöver vi vässa till. Det är viktigt att kunna rycka ifrån i början och slippa få det så här i slutet.

Slutspelet närmar sig och den här segern var viktig, hur går tankarna där?

– Vi har några riktigt viktiga matcher framför oss och det är klart att vi vill bli klara så fort som möjligt. Så de här matcherna är jätteviktiga och vi vill ladda för ett slutspel.

Det känns som att ni behöver höja er inför ett slutspel, håller du med?

– Ja absolut, vi behöver steppa ut det. Jag tycker att vi spelar bra men vi behöver vässa oss både i defensiven och avsluten.

Du gjorde två mål i matchen och det sista var riktigt viktigt, kändes det som att ni stängde matchen efter 4–2 målet?

– Ja det tyckte att det kändes som att vi gjorde. Det var ett extremt viktigt mål att få så pass tidigt i tredje perioden. Vi utnyttjade vårt powerplay och det var ett viktigt mål, det räcker inte bara att äga boll utan man måste även göra mål, säger Sjöberg och fortsätter.

– Vi måste vara 100% i lägena, när man får ett sånt läge ska den bara sitta och vi ska inte tänka att vi får sju lägen till. Warberg hade inte många lägen men satte ändå två mål på dessa, det kan räcka för dem i en match där inte vi gör mål framåt. Det spelar ingen roll hur mycket boll vi har, det är extremt viktigt att vi börjar att sätta våra lägen. Mot topplagen kanske vi inte får så många lägen och då måste vi sätta de vi får, avslutar Jonna Sjöberg.

Matchfakta, Svenska Superligan

Rönnby – Warberg 4–2 (3–1, 0–1, 1–0)

Målskyttar Rönnby: Jonna Sjöberg 2, Karin Nygren, Jennifer Lindholm

Powered by Labrador CMS