VSK Bandys sportchef Ted Andersson hälsar nyförvärvet från Vetlanda, Daniel Johansson, välkommen till mesta mästarna. Foto: VSK Bandy

Han är SM-finalistens första nyförvärv

I förra veckan stod det klart att Daniel Johansson lämnar moderklubben Vetlanda BK. Idag presenterades han som VSK Bandys första nyförvärv inför kommande säsong. – Det känns jättespännande och otroligt roligt, jag ser fram emot det här, säger Daniel Johansson.

Publicerad

Redan som 16-åring gjorde Daniel Johansson Elitseriedebut för Vetlanda BK – och blev målskytt redan i debuten.

Sedan dess har 23-åringen hunnit med ytterligare sju säsonger.

– De två senaste säsongerna i VBK känner jag att jag har utvecklats. Där någonstans känner jag väl också att jag är redo att ta ytterligare ett steg, säger Daniel Johansson till vskbandy.se.

Ny byter han alltså Elitserieåttan VBK – som lämnade SM-slutspelet i åttondelsfinalen efter förlust mot Motala – mot SM-finalisten VSK.

– Först och främst så är det VSK:s sätt att spela bandy som är imponerad av, och föreningens historia. Sen har VSK lagt ned ett fantastiskt jobb för att jag och min sambo ska kunna trivas här i staden, de har lyssnat på vad som är viktigt för oss, säger han.

På frågan om hur han skulle beskriva sig själv som spelare svarar Daniel Johansson:
– Jag är en fartspelare som gillar att passa bollen och få tillbaka den i ett bra läge. En attackspelare som gillar att gå fram med kraft.

Kontraktet löper över två år.

Powered by Labrador CMS