Fullerö har fått bra snurr på sin juniorverksamhet. Foto: Fullerö GK

Fullerö GK vill vara mer än en golfklubb

Fullerö GK laddar för en ny säsong – med mer än bara golf. – Vi vill vara en mötesplats för alla i närområdet här ute, säger Åke Westman, ordförande för marknadskommitén i Fullerö GK. Bland annat har två padelbanor byggts.

Publicerad

Med närmare 800 villaägare på gång- och cykelavstånd vill Fullerö GK i större utsträckning närma sig dem som bor i Barkarö, Enhagen/Enbacken och Örtagården.

– Detta är rätt unikt för en klubb att exempelvis juniorer kan nå klubben till fots eller med cykel, säger Åke Westman.

Just juniorverksamheten är något Fullerö GK är extra stolt över och månar extra om.

– Juniorerna har alltid varit viktiga hos oss. De har ökat i antal väldigt mycket de senaste säsongerna och nu har vi cirka 50 juniorer i träning fyra dagar i veckan under säsongen med många ledare och för olika åldrar och nivåer. Glädjande är också att det nästan är fler tjejer än killar.

En nyhet för i år, tillsammans med bland annat utökad restaurangverksamhet med en större veranda, är de padelbanor som byggts tillsammans med Åsa och Niclas Svensson från Bäckby Park Padel.

– Vi smygöppnar dessa när vi öppnar banan på skärtorsdagen (9 april). Sedan sker den officiella invigningen med uppvisningsspel och annat på Fullerödagen 9 maj, säger Åke Westman.

Padelbanorna är en del i Fullerös satsning på att ha mer än bara att erbjuda.

– Vi vill vara en mötesplats för alla i närområdet. Det är vårt tema.

Fullerö har även fullt samarbete med Arboga GK och Torshälla GK under namnet Treklövern. Det kommer bland annat att utmynna i en tävling på alla tre banorna som inleds i maj på Torshälla och avslutas på Arboga GK i augusti. Däremellan spelas den på Fullerö 13 juni.

Nya verandan vid restaurangen på Fullerö GK. Foto: Fullerö GK
Powered by Labrador CMS