Kim Stenberg från Västerås Brottarklubb tog silver i det Nordiska Mästerskapen. Foto: Stefan Lindgren×1 / 4Visa bildtextBild 1 av 4

Framgångar för VBK:are i Nordiska Mästerskapen

Under lördagen bjöds det på högklassig brottning i Bombardier Arena. Fyra Västeråsbrottare var uttagna att tävla för det svenska landslaget under det Nordiska Mästerskapet. Bäst placerad blev Kim Stenberg som slutade på en andra plats i 79 kg-klassen i fristil.

Publicerad

Hela fyra VBK:are fick representera Sverige under det Nordiska Mästerskapet i Västerås. I 79 kg-klassen i fristil tog Kim Stenberg silver efter att ha förlorat mot Ivars Samusonoks från Lettland.

Det blev även ett brons i grekisk till en VBK:are, i 72 kg-klassen fick Khalid Kerchiyev kliva upp på pallen. Khalid hade en tuff tävlingsdag då han trots sjukdom gjorde sitt bästa för att prestera på yttersta nivå.

I 77 kg-klassen debuterade VBK-junioren Albin Olofsson i seniorlandslaget. Det blev tyvärr bara en match för Albins del då han blev utslagen av den duktige dansken Rajbek Bisultanov.

I 67 kg-klassen slutade Marcus Selldén på en fjärde plats, detta efter två vinster och två förluster. Värt att nämna är att Marcus gjorde en riktigt fin match mot slutsegraren Danielo Di Feola, där Di Feola kunde vinna efter en stark avslutning.

Powered by Labrador CMS