Dubbel världsmästare. BK Rapid-boxaren Elin Cederroos vann i natt mot hemmafavoriten Alicia Napoleon Espinosa i Atlantic City och har nu två världsmästarbälten. Foto: Stephanie Trapp

Elin Cederroos dubbel världsmästare

Dubbel världsmästare. Elin Cederroos tog en historisk seger i natt i USA och nu är västeråsaren en av Sveriges största boxare genom tiderna. – Jag har lite svårt att ta in allt, säger hon till SVT Sport.

Publicerad

Vid nattens titelmatch på den stora tv-sända galan på Ocean Casino Resort i Atlantic City var det allt eller inget som gällde. Elin Cederroos satte sitt IBF-bälte på spel mot hemmafavoriten och WBA-världsmästaren Alicia Napoleon Espinosa.

Efter tio tuffa ronder var det med minsta möjliga marginal den nedblodade Västeråsboxarens arm som höjdes efter holmgången med domarrösterna 95–94.

Därmed är hon den första svenska boxaren att inneha två stora titelbälten samtidigt (IBF, WBA, WBO eller WBC som räknas till de fyra stora organisationerna).

– Det var min tuffaste match hittills. Det känns fantastiskt. Jag var IBF-världsmästare innan och nu är jag WBA-världsmästare också. Det är en supertung titel. Det är jättestort, säger svenskan till SVT Sport efter nattens match.

Förhandssnacket kring titelmatchen i supermellanvikt handlade på förhand mest om Alicia Napoleon Espinosas nästa match mot superstjärnan Claressa Shields.

Fajten mot västeråsaren såg mest som en transportsträcka för amerikanskan.

Men av det blev intet. I stället nämns nu dubbla världsmästaren Elin Cederroos som eventuell utmanare till den största inom damboxningen just nu – Shields som på samma gala i natt vann mot kroatiskan Ivana Habazin i mellanviktsklassen.

Redan i andra ronden fick Cederroos in en bra träff mot den 13 centimeter kortare Napoleon Espinosa.

– Jag visade att jag kan boxas och ta fajten. Det känns helt underbart, säger Elin Cederroos enligt fightsports.tv.

Elin Cederroos är fortfarande obesegrad som proffs efter denna den åttonde segern.

Nu ska hon hem till Västerås och ladda batterierna.

– Jag behöver hem och landa. Jag har slitit mycket på kroppen under hösten och nu behöver jag bygga upp kroppen och gå in i i en längre träningsperiod. Men jag är inte nöjd, det finns fler bälten att fajtas om, säger hon till SVT.

Powered by Labrador CMS