Överst på VM-pallen. Albin Randow vann en av VM-klasserna i Mexiko. Foto: Västerås cable park

Dubbla VM-medaljer till Västerås cable park

Västeråsåkarna Albin Randow, 18, och Melanie Staf, 17, hamnade båda på VM-pallen under Wake Park World Championship i Cancún, Mexiko, på Mayan Watersport Complex.

Publicerad

Västerås cable park-duon var återigen uttagna att representera Sverige när det var dags för VM i Mexiko. Och de levererade på nytt åkning av mycket hög kvalitet.

Både 18-årige Albin Randow och 17-årige Melanie Staf tävlade i två olika divisioner – men lyckades lite bättre i den ena av dessa.

I tuff konkurrens med övriga världen lyckades Albin Randow ta guld i Men traditional junior och slutade på en fjärde plats i pro Men features.

Melanie Staf tog brons i Ladies traditional division och blev fyra i Open women features.

– Vi är otroligt glada att ha en del av den absoluta toppen inom svensk wakeboard hemmahörande i Västerås och Västerås cable park. Vi har dessutom ännu fler yngre åkare som åker väldigt bra, så det ser positivt ut inför framtiden för wakeboard här i Västerås, säger kabelparkens grundare och ägare Peter Vahlfridsson.

William Klang – som även han tävlar för Västeråsklubben – var också uttagen. Han räckte trots bra insatser i de tuffaste pro-divisionerna, inte hela vägen till pallen utan slutade sexa i båda sina klasser.

Sverige tog totalt sex medaljer under VM-tävlingarna.

VM-brons. Västeråsåkaren Melanie Staf – till höger – fick kliva upp på VM-pallen. Foto: Västerås cable park
Powered by Labrador CMS