Västerås Alicia Brännback under Danish Open, den första riktiga tävlingen på ett och ett halvt år. Foto: Henrik Ladegaard-Pedersen

Dubbla silver för Brännback i tävlingscomebacken Danish Open

Tillbaka på mattan för första gången sedan februari 2020. Men KSA Västerås taekwondostjärna Alicia Brännback visade ingen ringrostighet. Endast slagen av världstvåan lämnade hon danska Skanderborg med dubbla silver efter att även lyft det svenska laget till en andraplats.

Publicerad

Svenska taekwondolandslaget gjorde comeback i livesammanhang när första fysiska tävlingen på 18 månader gick av stapeln i danska Skanderborg förra helgen.

På plats för att representera Sverige fanns som alltid KSA Västerås Alicia Brännback, som tävlat flitigt online men inte på mattan sedan februari 2020.

Tävlingen det handlade om var klassiska Danish Open, en av landslagets viktigaste tävlingar för vidare uttagning till mästerskap.

– Glädjande nog höll arrangören väldigt hög nivå på säkerheten. Utöver danska regler så hade även landslaget toppat upp med ytterligare åtgärder för allas säkerhet vilket gav en extra nivå av trygghet, säger KSA:s Mikael Brännback, som menar att det säkert dröjer en bra stund innan idrottslivet återgår till som det såg ut innan pandemin för elitidrottarna.

Alicia Brännbacks ”comeback" på tävlingsmattan kunde knappast ha slutat bättre. I lagklassen fick västeråsaren med sig silvermedaljen tillsammans med lagkamraterna Linnea Ruiz och Janice Jin från Stockholm, millimeter från att slå rutinerade danska damlaget.

I den individuella klassen, som är Brännbacks primära tävlingsklass, gjorde hon ett mycket starkt resultat och slogs endast av flerfaldiga EM- och VM-medaljören och världstvåan Eva Sandersen från Danmark. För Alicia, som själv är rankad 16:e i världen, var det ett riktigt fint formbesked inför stundande EM-uttagningarna. Nu väntar svenska elitserien som startar i september, landslagssamlingar och sen förhoppningsvis en uttagning till EM som planeras att genomföras i Lissabon (Portugal) i slutet av november.

Powered by Labrador CMS