Elin Cederroos i ringen i Valencia efter sin fjärde proffsseger mot en ungerska. Foto: Rapid Promotions

Cederroos tog fjärde raka proffssegern

Elin Cederroos går fram som en ångvält i proffsringen. På en gala i Valencia kom seger nummer fyra av fyra möjliga för BK Rapid-boxaren. – Jag kände att jag hade kontrollen redan från början, säger 33-åringen.

Publicerad

Sin fjärde match som professionell boxare gick Elin Cederroos liksom den senaste på en gala i spanska Valencia.

I andra ringhörnan: ungerskan Klaudia Vigh.

Matchen var tänkt att gå i åtta ronder – men bröts i den femte.

Då var ungerskan – liksom vid flera tillfällen tidigare under matchen – nere för räkning och Västeråsboxaren utropades som segrare på teknisk knockout.

– En eloge till henne att hon klev upp och kom tillbaka flera gånger efter att ha tagit räkning, säger Elin Cederroos, nyligen hemkommen från Spanien.

Hon kände att hon hade bra kontroll på matchen rakt igenom.

– Ja, det var jag som var den som dominerade. Hon försvarade sig mest med lågt huvud och hopvikt kropp, vilket jag var förberedd på. Men det var en ny typ av erfarenhet att möta den typen av boxare och det gällde att ha tålamod och metodiskt jobba på för att försöka lirka upp hennes guard. Det går ju inte bara att svinga hej vilt, då öppnar man sig för mycket.

Rapid-stjärnan lyckades hitta ett vinnande recept och kunde ta sin fjärde seger som proffs, på lika många försök.

Elin Cederroos har tillsammans med sina tränare Alexander Wennersten och Chris Wehbi medvetet valt att gå lite ”enklare” matcher i början av proffskarriären.

– Ja men så är det. Det är viktigt att bygga upp ett ”record”, samla på sig erfarenhet och ett bra självförtroende innan det är dags för de större matcherna. Det är viktigt att göra den här resan. Men visst, jag är toksugen på att gå upp mot de bästa, säger hon drömmande.

När kan det bli aktuellt?

– Jag vet faktiskt inte. Det är jättesvårt att sia om.

Det Elin Cederroos dock vet är att nästa fajt förmodligen blir av senare i höst – i nya ”hemmaringen” i Valencia.

– Publiken börjar känna igen mig nu och kom fram och ville ha autografer efter matchen. Det känns kul att bygga upp en liten fanskara därnere.

Nu väntar lite välförtjänt semester.

– Det blir lugnare träning, men helt ledig är man ju aldrig, säger Elin Cederoos med ett leende.

Fotnot: Det går att se matchen i sin helhet via Rapid Promotions Facebook-sida. För att följa Elin Cederroos liv som proffsboxare går det bland annat att göra via hennes Instagram: elincederroosproboxer.

Det var ett stort gäng boxare och tränare från Rapid på plats i Valencia. Förutom Elin Cederroos gick även amatörboxarna Max Karlsson (trea från vänster) och Alexander Isaksson (tvåa från höger) fajter på spansk mark. Foto: Rapid Promotions
Powered by Labrador CMS