”Njuter”. Elin Cederroos trivs i hetluften i USA, boxningscirkusens förlovade hemland. Här under en presskonferens tidigare i veckan på Manhattan inför nattens världsmästarfajt i Atlantic City. Foto: Stephanie Trapp

Cederroos inför nattens VM-fajt: ”Jag njuter”

I natt smäller det. Elin Cederroos har chans på dubbla världsmästarbälten när hon ställs mot hemmaboxaren Alicia Napoleon Espinosa i Atlantic City. – Jag är lugn, stark i kroppen och njuter av hela äventyret, hälsar Västeråsboxaren från USA.

Publicerad

Det betyder mycket att ha fått möjligheten att boxas på den här galan. Den drar stor uppmärksamhet då den tv-sänds av Showtime och det känns också viktigt att galan lyfter damboxningen

Det är allt eller inget som gäller när Elin Cederroos kliver upp i ringen på Ocean Casino Resort i Atlantic City på USA:s östkust i natt klockan 03.00 svensk tid (21.00 lokal tid). Hon sätter sitt IBF-bälte på spel mot Alicia Napoleon Espinosa, men har samtidigt vid seger chansen att erövra amerikanskans WBA-bälte.

Antingen lämnar BK Rapid-boxaren USA med två världsmästarbälten runt midjan – eller inget.

– Det känns riktigt bra inför matchen. Jag är lugn, stark i kroppen och njuter av hela äventyret, skriver 34-åringen till Västerås Tidning ett dygn innan gonggongen ljuder för hennes livs största fajt.

Elin Cederroos fortsätter:

– Det betyder mycket att ha fått möjligheten att boxas på den här galan. Den drar stor uppmärksamhet då den tv-sänds av Showtime och det känns också viktigt att galan lyfter damboxningen. Av de tre tv-sända matcherna är det två dammatcher.

Huvudmatchen för kvällen är den upphaussade titelmatchen mellan Claressa Shields och Ivana Habazin.

Elin Cederroos är obesegrad som proffs i supermellanviktsklassen efter sju raka segrar sedan debuten i april 2017. Hon ställs nu inför sin karriärs hittills tuffaste utmaning. Napoleon Espinosa blev WBA-världsmästare i mars 2018, hon har försvarat WBA-bältet två gånger och har bara en förlust på 13 proffsmatcher. WBA räknas, likt IBF där Elin Cederroos är mästare, som en av de fyra största organisationerna i boxningsvärlden.

En annan nog så viktig utmaning i sammanhanget – amerikanskan har hemmaplan.

– Jag måste verkligen vara övertygande i min boxning för att få domarna på min sida. Helst bör jag knocka henne. Och det tror jag att jag kommer att göra, sa Elin Cederroos till Västerås Tidning före jul.

Något hon även sa i ett längre reportage i SVT-sporten tidigare i veckan som går att se här.

Motståndarna Alicia Napoleon Espinosa och Elin Cederroos möttes under en presskonferens på Manhattan, New York, tidigare i veckan med sina respektive världsmästarbälten fullt synliga. Foto: Stephanie Trapp
Powered by Labrador CMS