Marcus Dahlbom och VIK hade en tung premiär i Hockeyallsvenskan. Hemmalaget Karlskrona nollade VIK och tog en klar 5–0 seger. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

Blytung premiär för VIK i Hockeyallsvenskan

VIK fick allt annat än en bra start i Hockeyallsvenskan. I seriepremiären var hemmalaget Karlskrona totalt överlägset och tog en odiskutabel 5–0-seger inför hemmapubliken.

hade otroligt svårt att hänga med Karlskrona i matchinledningen. Hemmalaget skruvade upp ett tempo som VIK hade svårt att hantera. Karlskrona skulle få en snabb ledning då Drew Paris placerade in 1–0 från blålinjen bakom en skymd Marcus Dahlbom i VIK-målet. Karlskrona fortsatte i samma ursinniga tempo och i den 12:e minuten var det dags för 2–0 då Niklas Johansson fick trycka in målet efter ett tveksamt försvarsarbete av VIK. Hemmalaget fortsatte att utnyttja sitt spelövertag och utökade ledningen till 3–0 efter 13.44 med Kalle Miketinac som målskytt.

VIK fick heller ingen bra start på andra perioden. Efter 1.49 hittade Kalle Miketinac rätt bakom Dahlbom då VIK försvaret återigen stod på hälarna. Resten av perioden blev mållös där VIK hade problem med att etablera några längre anfall i Karlskronas zon.

VIK fick en något bättre start i tredje perioden utan att för den delen skapa några heta chanser. De heta lägena skapade hemmalaget och 4.32 in i perioden kunde Axel Sundberg trycka in 5–0 med ett kliniskt avslut i krysset bakom Dahlbom. VIK jobbade på för att få spräcka nollan men lyckades inte denna kväll och Karlskrona tar en odiskutabel 5–0 seger.

Nu får VIK ladda om inför hemmapremiären mot Oskarshamn på söndag. Nedsläpp 17.30 i ABB Arena Nord.

MATCHFAKTA HOCKEYALLSVENSKAN

Karlskrona–VIK 5–0 (3–0, 1–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (5.10) Drew Paris (Joseph Jonsson), 2–0 (12.09) Niklas Johansson (Justin Crandall), 3–0 (13.44) Kalle Miketinac (Johan Schreiber, Linus Karlsson)

Andra perioden: 4–0 (1.49) Kalle Miketinac (Johan Schreiber)

Tredje perioden: 5–0 (4.32) Axel Sundberg

Skott: 33–21 (15–7, 9–8, 9–6).

Utvisningar: Karlskrona 4x2. VIK: 3x2.

Publik: 3 101.