VSK såg ut att gå mot ännu en fullpoängare. Men i slutminuterna vände BK Forward på steken och vann med 2–1. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

Blytung förlust för VSK Fotboll – tappade ledningen i slutminuten

VSK såg ut att gå mot ännu en seger i Fotbollsettan när man gästade BK Forward. Men hemmalaget chockade VSK i slutminuterna när man vände och vann med 2–1.

VSK har visat upp en strålande form under hösten. Enda plumpen var matchen mot Rynninge borta och idag kom ännu en oväntad förlust då man tappade en ledning och förlorade med 2–1.

Det såg länge ut som att Filip Tronêt mål från första halvlek skulle bli det matchvinnande målet. VSK hade bud på flera mål men lyckades inte sätta spiken i kistan. Istället fick Forward en frispark i den 89:e minuten strax utanför straffområdet. På de efterföljande returerna kunde Forward få till kvitteringen. Bara minuten senare chockade Forward med att även göra 2–1.

Blytungt är bara förnamnet på denna förlust. VSK hade kontroll på matchen ända in i sluten men lyckades inte knyta till säcken. I morgon har Syrianska chansen att minska avståndet till VSK vid vinst. Spänningen kommer att leva vidare i toppen av Fotbollsettan, men fortfarande har VSK ett utmärkt läge att ta sig till Superettan trots förlusten i Örebro.