Dubbla SM-guld för Björksta Ungdomsskytteförening genom Oscar och Ludwig Wässman. Foto: Ramselefors Skytteförening

Björkstas fullträffar – dubbla SM-guld och svenskt rekord

Under förra helgen avgjordes SM i luftgevärsskytte i Vindeln utanför Umeå. För Björksta Ungdomsskytteförening innebar det två guld – ett dessutom på svenskt rekord.

Publicerad

Det var otroligt roligt att vi båda lyckades prestera på topp

Ludwig Wässman vann SM-guld i den individuella herrklassen på totalt 249,3 poäng.

I finalen hade Björkstaskytten en stabil start. Därefter blev det jämnare, men i medaljkampen ryckte Wässman och tog ytterligare poäng och slutade med en vinstmarginal på 4,8 poäng.

I lagtävlingen för herrar sköt Ludwig tillsammans med kusinen Oscar Wässman nytt svenskt rekord. Herrmästarens 628,7 poäng tillsammans med Oscars 621,7 poäng gav en totalsumma på 1 246 poäng – en förbättring av det gamla rekordet fån 2015 med över sju poäng.

Ludwig Wässmans efter rekordet och SM-guldet: ”Det var otroligt roligt att vi båda lyckades prestera på topp. Att få två höga resultat samtidigt från samma förening är svårt, speciellt på ett SM.”

Ludwig Wässman vann SM-guld i den individuella herrklassen samt guld i lagtävlingen med klubbkompisen Oscar Wässman på nytt svenskt rekord. Foto: Ramselefors Skytteförening
Björkstas SM-segrande duo i lagtävlingen, kusinerna Oscar och Ludwig Wässman, i mitten med guldskålarna. Foto: Ramselefors Skytteförening
Oscar Wässman i aktion. Foto: Ramselefors Skytteförening
Powered by Labrador CMS