VI fick jubla efter premiärsegern i SHE-ligan. Foto: Stefan Lindgren

Premiärseger för VI: ”Lite onödigt spännande”

VI fick en smakstart på årets säsong i SHE-ligan i handboll. Efter att ha varit i ledningen från start till mål besegrade man Skara med 26–25 hemma i Bombardier Arena. – Det blev lite onödigt spännande men likväl lite roligt, säger tränaren Frenne Båverud till Västerås Tidning.

Publicerad

VI svarade för en fin premiär där man angav tonen i matchen redan från start. Matilda Forsberg fixade ledningen redan i matchens andra minut och sedan ledde VI matchen igenom. I halvtid var ställningen 12–9 och avståndet ner till Skara stod sig ända in i slutet då Skara kröp närmare och närmare. Men VI lyckades hålla ledningen och ta en inledande seger i SHE-ligan.

– Så länge försvaret höll den vanliga nivån så tyckte jag att vi var vassare. I andra halvlek tappat vi tyvärr lite av våra ramar bakåt och bjöd på både tid och plats och då höll det inte riktigt. Vi hade två onödiga utvisningar i slutet på andra halvlek och några onödiga tekniska fel framåt, jag kan tycka att det skulle varit sjukt orättvist om vi inte fått med oss två poäng från matchen idag. Det känns bra även om publiken fick en smärre chock på slutet.

Vad är du mest nöjd med rent spelmässigt?

– Jag är nöjd med starten som vi fick, sedan märks det att vi inte riktigt är vana med det eftersom vi spelade lite långsammare och annorlunda under förra säsongen. Sedan har vi en del som inte spelat så mycket ihop eftersom vi haft några som inte har kunnat delta fullt ut under försäsongen. Fart är också svårt, det kan gå lite för fort ibland och det var lite det som hände i andra halvlek.

– Det jag är nöjd med är försvarsspelet i första halvlek och omställningarna utifrån det bra försvaret. Sedan tycker jag att vi har några spelare som bjuder på några fina satsningar. Jag tycker att Hannah Grytegård gör några fina individuella insatser trots att hon inte matchat under försäsongen. Sedan gör Emma Aarnio sin hemmadebut och är bra.

Just Emma Aarnio gör 6 mål och är bäst med det, vad säger du om hennes insats?

– Hon var bra, orkade inte riktigt fullfölja bakåt i hela matchen. Men hon var vårt största hot framåt och då kan man inte begära att en –99:a ska gå in och bära laget och hon gör det jättebra under den tid som hon får idag.

Hur summerar du premiären?

– Det är lite med premiärer, de ska avklaras och med två poäng och det fick vi. Att det blev jämnt det blev det, men man kan inte säga att vi inte förtjänade segern, avslutar Frenne Båverud.

MATCHFAKTA

VI – Skara 26–25 (12–9)



 

Bästa målskyttar VI: Emma AARNIO 6, Victoria OTRANDER 3, Hannah GRYTEGÅRD 3, Matilda FORSBERG 3, Viola PAULSEN 3 och Kristin ULLEN 3

Powered by Labrador CMS