Mother mink. En av akterna som spelar på The Gathering. Foto: Mother mink.

The Gathering vill inspirera unga

Under 2018 arrangeras flera spelningar för en yngre publik på Västerås konserthus under titeln The Gathering. På tisdag är det dags för den första spelningen med tre akter: Sofia Vivere, Tusse och Mother mink.

Publicerad

The Gathering är ett arrangemang där yngre akter med lokal anknytning spelar på foajéscenen i Västerås Konserthus. The Gathering nummer ett, som äger rum 27/2, är den första av fyra spelningar som är inplanerade under 2018.

– Det känns jättebra. Kul att komma igång med den här satsningen att lyfta lokala musiker och unga som håller på med musik och ge dem en chans att spela, säger Fredrik Engström som är en av arrangörerna.

De olika konserttillfällena leds av konstnärskollektivet Gathering Västerås. Tanken med men dem är att locka, och inspirera, en ung publik.

– Det är kul att lyfta bra musiker, för jag kommer ihåg själv när jag var ung att det som gjorde att jag ville hålla på med musik var att jag såg andra riktigt duktiga musiker och tänkte "shit, det där vill jag också göra", säger Fredrik Engström.

De tre akterna som spelar under tisdagen är: Sofia Vivere som kommer från Örebro. Tusse, som är känd från tv-programmet Talang och tidigare också medverkat i Imagine fd. Musik direkt i Västmanland. Tredje akten är Västerås och Sala-bandet Mother mink.

– Det är tre väldigt begåvade och musikaliska akter. De är riktigt grymma alla tre, säger Fredrik Engström.

Powered by Labrador CMS