Cassandra Arnmark tilldelas föreningen Konserthusets vänners ungdomsstipendium. ”Jag är så otroligt glad och tacksam för stipendiet”, säger hon. Foto: Joel Hillbom, LDL Media

Dansprofilen prisas: ”Det är helt fantastiskt”

Cassandra Arnmark har vigt sitt liv åt dansen. Nu får Västeråstjejen föreningen Konserthusets vänners ungdomsstipendium på 25 000 kronor. – Det är helt fantastiskt, säger hon.

Publicerad

Grunden för sin utbildning som dansare la Cassandra Arnmark i Västerås genom Västerås danscenter, Fryxellska skolans danslinje och Carlforsska gymnasiets estetiska program med inriktning på klassisk dans. Hon har ägnat sig åt och prövat flera dansstilar som modern dans, jazz, balett, hiphop, discodans med flera.

Internationella framgångar fick hon redan i unga år som tävlingsdansare i såväl världsmästerskap som europeiska mästerskap. Topplaceringar nådde hon främst inom jazzdans och modern dans.

För närvarande går Cassandra Arnmark på den välrenommerade danshögskolan Codarts i Rotterdam. Det är ett fyraårigt Bachelor-program på heltid och hösten 2018 påbörjar hon sitt avslutande år som är en praktikperiod på två skilda danskompanier.

– Jag är så otroligt glad och tacksam för stipendiet, det betyder så mycket att få stöd att kunna fortsätta med dansen och förhoppningsvis jobba som professionell dansare. Nu sista året gör vi praktik och stipendiet hjälper otroligt mycket, för att täcka kostnader i samband med praktiken och även för möjligheten att göra auditions för att kunna få jobb. Det är helt fantastiskt, säger Cassandra Arnmark i ett pressmeddelande.

Så här motiverar juryn sitt val:

”Cassandra Arnmark har målmedvetet och energiskt erövrat sina kunskaper inom dansens många uttrycksformer och stilar. Hennes brinnande engagemang och starka passion för dans – särskilt modern dans – har från grundutbildningen i Västerås lett till högre studier vid Codarts danshögskola i Rotterdam. Hon är en driven professionell dansare med en tydlig vision att förmedla dansens inneboende kraft.”

Om stipendiet

Konserthusets vänner är en förening som vill stödja verksamheten i Västerås konserthus och bidra till en positiv utveckling av Västerås stad som en levande och aktiv musikstad. Varje år delar därför Konserthusets vänner ut ett stipendium till en ung och lovande musiker eller dansare med anknytning till Västmanlands län. Stipendiet kan sökas av musiker och dansare som är mellan 15 och 25 år. Det ska ge ungdomar möjligheter att utvecklas inom sina konstnärliga områden och ge stimulans och inspiration till fortsatt arbete med den passion som så många begåvade ungdomar brinner för. Det blir en bekräftelse på deras konstnärliga talanger och starka drivkrafter inom de estetiska uttrycken musik och dans. De är värda all den uppmärksamhet de kan få genom stipendiet.

Powered by Labrador CMS